Vapet – Operace Delta Force 2 – Volání o pomoc

Pondělní Vapet se zvolna z exkluzivnějších, a proto dražších titulů přesunul ke stejně drahým podprůměrným béčkům. Nejinak 28. března 2011, kdy vychází televizní pokračování série Operace Delta Force 2 – Volání o pomoc v digipacku za 99,- Kč.

V Beringově moři se teroristická skupina vedená nelítostným Lukashem s pomocí ruských zrádců zmocní plně vyzbrojené atomové ponorky Kursk. Ve stejnou dobu jeho komplicové unesou velkou zaoceánskou loď se třemi tisíci cestujícími a členy posádky na palubě. Lukash hodlá loď využít jako štít bránící tomu, aby mohla další ruská válečná ponorka z pověření OSN Kursk napadnout a potopit. Navíc je kapitánem lodi vysloužilý admirál Halsey Lang, který je největším žijícím expertem na atomové ponorky a Kursk má v malíčku.

Lukash požaduje 25 miliard dolarů výkupného výměnou za to, že nenapadne raketami Kursku ani západní pobřeží Spojených států, ani ruská města. Zatímco se obě skupiny teroristů na moři setkají a Lukash nutí admirála Langa, aby přestoupil na palubu Kursku a převzal řízení ponorky, Pentagon povolá do akce speciální komando Delta Force pod vedením toho nejlepšího, kapitána Skipa Langa.

Jeho úkolem je zastavit Lukashe a zachránit loď i cestující. Skip je jako pokaždé odhodlán udělat cokoli, aby úkol splnil, tentokrát je však pro něj úkol velmi osobní záležitostí. Je totiž synem admirála Langa, a na lodi, kterou Lukash unesl, je shodou okolností také Helseyho manželka a dcera. A to, že se s otcem před časem rozešel ve zlém, na situaci nic nemění.

 

Skip se vrhá do riskantní akce – on a jeho tým jsou z vrtulníků vysazeni na palubu lodi, kterou po krátkém boji obsadí a získají nad ní kontrolu. Admirál Lang je ochoten ujmout se řízení ponorky a doplout s ní k jedné ruské ponorkové základně výměnou za Lukashův slib, že osvobozenou loď nepotopí. Jenže Skipovo komando ponorkovou základnu, kde se chtěl terorista ukrýt, napadne a během útoku je Lukash postřelen. Podaří se mu dostat zpět na Kursk, kde chce odjistit řízené střely. Skip je mu v patách, odhodlán zlikvidovat nelítostného teroristu jednou pro vždy.

Slabě nad 30 procent: Pokud se vám při sledování zdá, že váš odhad dalšího děje je pěkná kravina, pak jste se trefili a je to opravdu tak… Neznámé obličeje, hloupý scénář, snaha o spoustu akce – pokud je venku opravdu hodně hnusně, zkuste si to pustit. Když umírá Američan, má to být doják, když umírají stovky Rusů a tisíce Arabů, má to být „tumáš, ty neamerické monstrum!" Ach jo.

Zadní strana 

Žánr: Thriller / Akční

Země původu: USA

Rok vzniku: 1998

Délka: 104 minut

Původní název: Operation Delta Force 2: Mayday

Světová premiéra: 10. dubna 1998 – USA

Režie: Yossi Wein

Scénář: Danny Lerner, David Sparling

Produkce: Danny Dimbort, Avi Lerner, Danny Lerner, Nicci Perrow, Trevor Short

Hudba: Russell Stirling, Wessel Van Rensburg

Kamera: Peter Belcher

Střih: Felix Meyburgh Jr.

Kostýmy: Frances Susan Howie

Společnost: Martien Holdings A.V.V. / Nu Image Films

Natáčeno: Johannesburg, Gauteng, Jižní Afrika

Hrají: Michael McGrady (kapitán Skip Lang), John Simon Jones (Vickers), Robert Patteri (McKinney), Todd Jensen (Lombardi), Spencer Rochfort (Hutch), Gavin Hood (Sparks), J. Kenneth Campbell (Lukash), Dale Dye (kapitán Halsey Lang), Greg Melvill-Smith (Sergei), Robert Whitehead (Mikhail), James Whyle (pilot 1), Terence Reis (kopilot 1), Michael Brunner (kapitán Lazarcu), Brian O’Shaughnessy (admirál Norman Henshaw), Danny Keogh (Tuck), Dale Cutts (kapitán Rodchenkov), Iain Winter-Smith (důstojník z Alexieva), Douglas Bristow (Ted Niles), Keith Van Hoven (Robert Malcolm), Dehan Liebenberg (Chet Hoskins), David Sherwood (kapitán Belovo), Vadim Dobrin (lodní důstojník 2), Chris Buchanan (obsluha sonaru z Alexeiva), Clare Marshall (Ruth Longová), Emily McArthur (Annie Longová), Robbie Swaizland, Campbell Dalziel, Waddah Abdul Hassan (irácký důstojník), Nissam Moalem (irácký velitel), Wayne Giles (lodní důstojník 1), Stephen Jennings (Jock Rilke), Adrian Waldron (starší důstojník Bremov), Arthur Berezin, Patrick Mynhardt (Vladimir Posenko), Victor Melleney (ruský důstojník), Ken Marshall (ruský vyjednavač), Justin Illusion (Cutter), Patrick Lyster (důstojník Bremov), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: