Intersonic – Merlin 5 (2. řada)

InterSonic v sobotu 16. dubna 2011 pokračuje v televizním seriálu dalším diskem Merlin 5 – 2. řada v ceně 69,- Kč. Magie je jeho osud.

Nová dobrodružství z bájného hradu Kamelot. Kolekce 6 DVD.

Text na obálce stále stejný:

Další příběhy mladého kouzelníka Merlina a jeho kamarádů. Merlin se učí zacházet nejen s kouzly, ale i ovládat tajemnou magii. Jeho osudové setkání s korunním princem Artušem mu přináší spousty nečekaných dobrodružství. Krásná Lady Catrina skrývá tajemství a s pomocí magické moci nepřestává intrikovat pro své vlastní potřeby. Pojďte s námi nahlédnout za zdi bájného hradu Kamelot.

DVD obsahuje 2 epizody:

9. Jezerní paní (The Lady of the Lake) – 21. listopadu 2009

Když Merlin najde krásnou druidí dívku Freyu uvězněnou ve spárech lovce lidí, je mu jasné, že jí musí pomoct. Gaius mladíka varuje, aby se do toho nezaplétal, ale Merlin ho odmítne poslouchat.

Merlin schovává Freyu v chodbách pod Kamelotem, ale vzhledem k tomu, že lovec lidí hledá svou zmizelou kořist a kolem se volně pohybuje zuřivá magická příšera, dlouho schovaná zůstat nemůže.

Merlinovo nové přátelství projde tou nejtěžší zkouškou a on sám bude muset podstoupit několik nesnadných rozhodnutí, zatímco se bude snažit Freyu ochránit.

10. S hlavou v oblacích (Sweet Dreams) – 28. listopadu 2009

Do Kamelotu se sjíždí hodnostáři z okolních království, aby jednali o míru, ale král Alined ve skutečnosti usiluje o válku. Udělá vše, co bude v jeho silách, aby rozdmýchal nepřátelství, i kdyby to mělo znamenat použít magii.

Alinedův dvorní šašek Trickler očaruje Artuše a ten se bezhlavě zamiluje do Vivian, dcery krále Olafa a nepřítele Kamelotu. V paláci zavládne chaos a Kamelot znovu stojí na pokraji války.

Podaří se Merlinovi vysvobodit Artušovo srdce dřív, než princ ztratí v bitvě hlavu?

Více podrobností o seriálu najdete zde, odkud pocházejí použité podrobnosti o seriálu.

Zadní strana 

Žánr: Dobrodružný / Drama / Rodinný / Fantasy

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2008-2010

Délka: 88 minut

Původní název: (The Adventures of) Merlin

Režie: Jeremy Webb, Dave Moore, Alice Troughton, Ed Fraiman, James Hawes, Metin Hüseyin, Stuart Orme, Ashley Way

Scénář: Johnny Capps, Julian Jones, Jake Michie, Julian Murphy, Howard Overman, Ben Vanstone, Lucy Watkins

Produkce: Johnny Capps, Julian Murphy, Amanda Wilkie, Rachel Knight, Sue De Beauvoir, David Harvey, Sara Hamill

Hudba: Robert Lane, Rohan Stevenson, James Gosling

Kamera: Dale McCready, Geoffrey Wharton, Peter Greenhalgh, Jim O’Donnell

Střih: Jeremy Strachan, Elen Pierce Lewis, Simon Reglar, Fiona Colbeck, Mark Eckersley, Bjorn Johnson, Andrew McClelland, Jackie Ophir

Kostýmy: Charlotte Morris

Společnost: Shine / BBC Wales

Natáčeno: Château de Pierrefonds, Pierrefonds, Oise, Francie / Goodrich Castle, Goodrich, Ross-on-Wye, Herefordshire, Velká Británie / Penshurst Place, Penshurst, Kent, Velká Británie / Wales, Velká Británie

Hrají: John Hurt (hlas Draka), Richard Wilson (Gaius), Colin Morgan (Merlin), Anthony Head (Uther Pendragon), Bradley James (Artuš), Katie McGrath (Morgana), Angel Coulby (Gwen), Richard Riddings (Halig), Laura Donnelly (Freya), David Schofield (král Alined), Kevin Eldon (Trickler), Mark Lewis Jones (král Olaf), Georgia Moffett (Lady Vivian), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 4:3 (podle imdb.com 1,78:1, ořez)

Bonus: