Vapet pro každého – American Yakuza 2

Vapet v úterý 5. dubna 2011 v ediční řadě Pro každého nabídne „pokračování" American Yakuza 2 v digipacku za 69,- Kč. Akční trhák s vražednou dávkou sarkastického humoru a napětí. Televizní film, známý dosud pod českým názvem Bok po boku, nemá ale s oním prvním zhola nic společného kromě producentů a hlavního asijského herce.

Policista Bob Melon dostal přičiněním kolegy nespravedlivou výpověď. Od té doby se mu lepí na paty smůla. Dneska nemá zrovna svůj den. Má starosti s dcerou, zrovna přečerpal konto, hrozí mu exekuce, pohádal se s bankovním úředníkem, a když mu bankomat spolkl poslední kreditní kartu, povolily Bobovi nervy a přístroj rozmlátil. Navíc mu kdosi blokuje cestu a brání odjet – s řidičem se tedy popere.

Potisk DVD 

Vzápětí se ukáže, že se střetl s komplicem zlodějů, kteří právě vybíhají z banky. Do nastalého zmatku přijíždí policejní hlídka, Bob se však honičky neúčastní, je zatčen za vandalství a násilí. Jeden z lupičů vnikne do restaurace a ohrožuje přítomné bombou. Mezi hosty jsou ovšem jacísi dva Japonci, a ti zvrátí vývoj situace. Mají v držení kufřík, o nějž se zajímá mafie, a Bob se s nimi zakrátko seznámí blíž, než mu bude milé. Japonský gang má totiž nevyřízené účty s tamním mafiánským bossem a i když se Bob do jejich války připletl náhodou, mafiáni na to neberou nejmenší ohledy…

Kolem 50 procent na imdb.com i csfd.cz: Hodně nízký rozpočet a pocit, že to skoro má být parodie na American Yakuza. Nebo snad na Pulp Fiction? Jenže to není ani dost akční, ani dost komické.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Drama / Krimi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1996

Délka: 88 minut

Původní název: Back to Back

Režie: Roger Nygard

Scénář: Lloyd Keith, Scott Nimerfro, Roger Nygard

Produkce: W. K. Border, Thomas Calabrese, Takashige Ichise, Aki Komine, Michael Leahy, Joel Soisson

Hudba: Walter Werzowa

Kamera: Mark W. Gray

Střih: Dawn Hoggatt, Roger Nygard

Kostýmy: Wendy Benbrook

Společnost: NEO Motion Pictures / Ozla Productions

Natáčeno: Los Angeles, Kalifornie, USA / Memphis, Tennessee, USA

Hrají: Michael Rooker (Bob Malone), Ryo Ishibashi (Koji), Danielle Harris (Chelsea), John Laughlin (Dussecq), Koh Takasugi (Hideo), Bob Goldthwait (Psycho), Vincent Schiavelli (Leonardo), Stephen Furst (Jimmy), Tim Thomerson (Thomas), Fred Willard (úvěrář), Frank D’Amico (Delorenzo), Leland Orser (muž na kolečkovém křesle), Jake Johannsen (policista Jones), Yasushi ‚Bert‘ Kojima (Joe Snapper),  Michael Ray Miller (deviant), John Hammil, Bob Delegall (seržant Donahue), Scott Leva (policista Williams), Steve Akahoshi (policista Yamaoka), Jon Ross (policista Tucker), Michael Caradonna (Chad), Ken Lesco (řidič), Nick Dimitri (Vince), Michael Wheels Parise (malý Eddie), Geoff Bolt (řidič limuzíny), Randall Huber (policista Bryant), Ron MacLachlan (pplicista Ross), Steve Peri (Elvis), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: