Hollywood Classic Entertainment – Blues Brothers 2000

Hollywood Classic Entertainment v termínu ediční řady FilmParáda v úterý 5. dubna 2011 plánuje za 99,- Kč další film s logem společnosti Universal Drsňák Dudley, který ale podle dostupného náhledu na obalu logo edice opět nenese. Blues nekončí. Blues jsou zpět. Není to v brýlích. Není to v kloboucích. Je to v hudbě. Legendární Blues Brothers znovu na plátně!

Po 18 letech strávených ve vězení se Elwood Blues konečně dostává na svobodu. Jeho první kroky vedou do sirotčince, v němž vyrůstal on a jeho bratr, který již zemřel. Setkává se tam s desetiletým Busterem. Vedoucí sirotčince určí Elwooda za jeho poručníka.

Elwood zpočátku neprojevuje velké nadšení, ale nakonec jej vezme sebou do New Orleansu. Protože mu v žilách proudí stále ještě jazz, chce vyhledat své staré kumpány a obnovit legendární kapelu Blues Brothers Band.

Potisk DVD 

Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš, imdb.com 45 procent, domácí ovšem zcela jinak, csfd.cz 70 procent: Příjemná a pohodová zábava. Výborná hudba a strašná spousta úžasných cameo rolí. A dejme slovo i zahraničí: Miloval jsem původní film, co se to stalo? Jenom nepovedené automobilové honičky a rozbitá auta, k tomu špatná hudba. Chce se mi zvracet. Kde je ta úžasná komedie a úžasná hudba?

Zadní strana 

Žánr: Akční / Komedie / Muzikál

Země původu: USA

Rok vzniku: 1998

Délka: 123 minut

Původní název: Blues Brothers 2000

Světová premiéra: 6. února 1998 – USA

Režie: John Landis

Scénář: Dan Aykroyd, John Landis

Produkce: Dan Aykroyd, Leslie Belzberg, Grace Gilroy, John Landis

Hudba: Paul Shaffer

Kamera: David Herrington

Střih: Dále Beldin

Kostýmy: Deborah Nadoolman         

Společnost: Universal Pictures

Natáčeno: Chicago, Illinois, USA / Markham Fairgrounds, Markham, Ontario, Kanada / Markham, Ontario, Kanada / Millhaven Penitentiary, Kingston, Ontario, Kanada / Niagara Falls, Ontario, Kanada / Ontario, Kanada / Toronto, Ontario, Kanada / Welland, Ontario, Kanada

Hrají: Walter Levine (stráž), Dan Aykroyd (Elwood Blues), Tom Davis (ředitel věznice), Frank Oz (Warden), Shann Johnson (Matara/tanečnice), B. B. King (Malvern Gasperon), Kathleen Freeman (matka Mary Stigmataová), J. Evan Bonifant (Buster), Gloria Slade (policejní recepční), Joe Morton (Cabel Chamberlain), Jennifer Irwin (jeptiška), Junior Wells (sám sebe), Lonnie Brooks (sám sebe), Leon Pendarvis (člen Stripster Band), Steve Potts (člen Stripster Band), Birch Johnson (člen Stripster Band), Demo Cates (člen Stripster Band), John Goodman (Mighty Mack McTeer), Willie Hall (sám sebe), Nia Peeples (poručík Elizondoová), Michael Bodnar (ruský zločinec), Slavko Hochevar (ruský zločinec), Victor Pedtrchenko (Ivan), Matt Murphy (sám sebe), Lou Marini (sám sebe), Aretha Franklin (paní Murphyová),Donald Dunn (sám sebe), Steve Cropper (sám sebe), Tom Malone (sám sebe), George Sperdakos (kněz), Alan Rubin (pan Fabulous), Murphy Dunne (Murph), Eddie Folyd (Ed), Wilson Pickett (sám sebe),  a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky  

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný