Vapet pro každého – Pašeráci

Někdy si tak říkám, že přece není možné, aby už dobré filmy došly… Leckdy to totiž vypadá, že se k vydání hodí úplně všechno. Vapet v úterý 12. dubna 2011 nabízí v ediční řadě Pro každého film Pašeráci v digipacku za 69,- Kč. V budoucnosti je smrt teprve začátkem…

Zavražděný pašerák se díky medicínskému experimentu vrací k životu a vydává se pomstít svou smrt a získat peníze, které mu vrah ukradl.

Potisk DVD 

Hlavní postavou příběhu, odehrávajícího se v blízké budoucnosti, je stárnoucí pašerák John Anderson Wade, který se v Moskvě rozhoduje k poslední velké akci, po které chce své poněkud riskantní řemeslo pověsit na hřebíček. Nepočítá však s hanebnou zradou svého dlouholetého parťáka Merricka, kterého dosud považoval za svého přítele.

 

Ten jejich střet vyřeší loupežnou vraždou, když poté, co Wadea zastřelí, zmizí s jeho penězi. Mrtvola zavražděného Wadea však skončí jako pokusný objekt v riskantním experimentu skupiny šílených vědců, pracujících napůl ilegálně pro ruskou vládu a řízených podlým prokurátorem Váňou. Ten zamlčí před ruským prezidentem pravý účel vědeckého programu, který má znovu oživovat mrtvé kriminálníky. Tvrdí mu, že pomstychtivý Wade přivede úřady k mafiánským bossům, kteří si říkají Trojka a chrání Merricka. Ve skutečnosti chce, aby Wade všechny bossy odstranil a on pak mohl uchvátit moc do vlastních rukou.

 

Vědcům se skutečně podaří Wadea oživit a podle plánu ho nechají z kliniky uprchnout. Wade hnán touhou po pomstě se spojí s bývalým kolegou Miškou, který pak řekne Merrickovi o Wadeově znovuzrození a jeho pomstě. Ten se obrátí na vedení Trojky, magnáta Sergeje a velitele pozemních sil Uda, a snaží se je donutit k tomu, aby Wadea zabili.

 

Wade při hledání zrádce v temných zákoutích Moskvy narazí na mistryní bojových umění Marinu, která sice tvrdí, že pracuje výhradně pro sebe, ale několikrát Wadeovi pomůže z nesnází. Po souboji s Miškou, kterému oplatí jeho zradu střelou do nohy, je sice zatčen a mučen Udovými muži, na zásah Váni je však propuštěn.

 

Opět s pomocí Mariny pronikne na luxusní mafiánskou párty, kde popraví Merricka a poté před očima Sergeje zastřelí Uda. Wade je odhodlán zabít i jeho, pokud mu mafián nevyplatí peníze, o které ho připravil Merrick. Na místě předání peněz se však objeví nejen Váňa, který hodlá zlikvidovat Sergeje a jeho tělesnou stráž, ale také Marina, která, jak se ukáže, není tím, za koho ji všichni považovali. Má své podivné tajemství. A účel celého vědeckého experimentu Wadeova z mrtvých vstání má temný účel…

Hodnocení na imdb.com 47 procent, csfd.cz 28: Volovina zábavná jen svou ubohostí, kterou nezachrání ani častá nahota.

Zadní strana 

Žánr: Akční / Sci-fi

Země původu: Kanada / Nizozemí

Rok vzniku: 1997

Délka: 88 minut

Původní název: Deathline / Armageddon / Redline

Režie: Tibor Takács

Scénář: Tibor Takács

Brian Irving

Produkce: Danny Dimbort, Brian Irving, Gabor Nagy, Sam Perlmutter, John Thompson

Hudba: Guy Zerafa

Kamera: Zoltán David

Střih: Neil Grieve

Kostýmy: Natalie Chanin

Společnost: Nu Image Films / Mondofin B.V.

Natáčeno: Budapešť, Maďarsko

Hrají: Rutger Hauer (John Anderson Wade), Mark Dacascos (Merrick), Yvonne Sciò (Marina K. / Katya), Patrick Dreikauss (Mishka), Randall William Cook (zvláštní zástupce Vanya), Michael Mehlmann (Serge), Ildikó Szücs (Antonia), István Kanizsay (asistent zástupce), John Thompson (Udo), Gabor Peter Vincze (poručík Lo), Scott J. Ateah (Brest), Attila Árpa (Yamoto), Jak Osmond (zabiják), Roger La Page (žebrák), Ágnes Bánfalvy (prezidentka), Gábor Nagy (kněz), Magda Scheer (vrátný), Zoltan Koppany (Vigo), Gábor Koscó (pilot Rudie), Pál Makrai (hlavní vyděrač), Gábor Salinger (vyděrač), Gábor Váradi (chirurg), Ági Margittai (stařena), Mercedes Szikora (zdravotní sestra), Eva Gyevai (zdravotní sestra), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: