North Video – Gambit

Mezi neznámými a televizními tituly North Videa se objeví občas i něco zajímavějšího, další titul se značkou premiéra bude ve středu 13. dubna 2011 pamětnická krimi Gambit za 69,- Kč. Zlatá zlodějská komedie ze „zlatých šedesátých".

I dokonalý plán má své chyby…

Nicole Chang pracuje jako kabaretní tanečnice v hongkongském nočním klubu. Tady ji také jednoho večera osloví londýnský zloděj Harry Dean, který má spadeno na sošku čínské císařovny Li-ssu z proslulé sbírky arabského milionáře Ahmada Shahbandara. Harry totiž vymyslel geniální plán, jak se vzácného artefaktu zmocnit – aby získal pozvání do milionářova bytu, použije jako návnadu právě Nicole, která jako by z oka vypadla Ahmadově zesnulé manželce. Jenže i dokonalý plán může mít své chyby…

 

Film, který se právem řadí mezi špičku zlodějských komedií, má nespornou šanci vás i po letech potěšit svým originálním humorem, bravurní pointou a především skvělými hereckými výkony.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Imdb.com 70 procent, csfd.cz 77 procent: Zápletka originální není, ale provedení a herecké výkony poskytují jedinečný zážitek.

Zadní strana 

Žánr: Komedie / Krimi

Země původu: USA

Rok vzniku: 1966

Délka: 104 minut (1:44:00)

Původní název: Gambit

Světová premiéra: 16. prosince 1966 – SRN

Režie: Ronald Neame

Scénář: Sidney Carroll, Jack Davies, Alvin Sargent

Produkce: Léo L. Fuchs

Hudba: Maurice Jarre

Kamera: Clifford Stine

Střih: Alma Macrorie

Kostýmy: Jean Louis

Společnost: Universal Pictures

Hrají: Shirley MacLaine (Nicole Changová), Michael Caine (Harry Tristan Dean), Herbert Lom (Ahmad Shahbandar), Roger C. Carmel (Ram), Arnold Moss (Abdul), John Abbott (Emile Fournier), Richard Angarola (plukovník Salim), Maurice Marsac (hotelový recepční), Joe Abdullah (majitel restaurace), Tom Andre (hotelový poslíček), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: upoutávky na začátku DVD, pro děti, z naší nabídky