Amercom – Kosmos 9

Deváté číslo časopisu s DVD z edice Kosmos od vydavatelství Amercom má podtitul, který potěší i fanoušky sci-fi. Dne 11. dubna 2011 vychází za cenu 69,- Kč s podtitulem Kolonizace vesmíru: Cesta k Měsíci a Marsu.

Kolonizace vesmíru už není jen představou z říše science fiction, ale začíná se pozvolna stávat skutečností. V této epizodě se seznámíme s výzkumnými projekty směřujícími k založení trvale obývané kolonie na Marsu – planetě, s níž příznivci kolonizace vesmíru spojují největší naděje.

 

Odborníci nám přiblíží nejnovější poznatky týkající se dlouhodobých kosmických letů a nastíní možné řešení problémů spojených se zajištěním výroby životně důležitých prvků a surovin přímo na palubách kosmických lodí či s recyklací odpadních produktů, ale také s možností využití skleníkových plynů k transformaci rudé planety na prostředí podobné podmínkám, jež panují na Zemi. Zamyslíme se také nad třemi otázkami, jež se s kolonizací vesmíru pojí: Jsme schopni to udělat? Uděláme to? Máme to vůbec udělat?

Obálka časopisu 

U časopisu s tradičním počtem stran 24 je samozřejmě DVD s dokumentem z produkce History. V časopise mimo jiné najdeme i stručný článek o Gliese 581, který by se spíše hodil k dokumentu o exoplanetách, ale s kolonizací vesmíru souvisí. A co se týče třech vyslovených otázek…v poslední době bych přidal navíc „Máme na to finance? Jak dlouho bude trvat, než pochopíme, že do toho ty prachy vrazit musíme?"

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Rok vzniku: 2008

Délka:  43 minut

Zvuk: stereo český, anglický, polský (lektor)

Titulky: české, polské

Nastavení zvuku a titulků