Sony – Bezprostřední nebezpečí

Ze strany Sony to opět vypadá na nepochopitelné maskování pomocí přejmenování. Ve středu 20. dubna 2011 s názvem Bezprostřední nebezpečí vyjde film, jemuž vydavatel udává původní název Imminent Attack. S největší pravděpodobností je o televizní film, českým databázím známý jako Krycí jméno – Kód DP (pod tímto názvem ho také vysílala v roce 2006 ČT) s původním francouzským názvem Nom de code: DP. Dozajista opět bez dabingu jen s titulky za 60,- . Mezinárodní terorismus, jehož kořeny prorostly celou planetou. Svět již nikdy nebude bezpečný jako dřív.

Mezinárodní terorismus je hrozbou, která se nemilosrdně šíří do všech světových stran. Žádná země si nemůže být jistá, a nemůže proti tomuto novodobému moru bojovat samostatně.

Francouzské tajné služby vyšetřují teroristické atentáty, které byly povedeny islamisty a má jen kusé informace o dalším chystaném atentátu. Podaří se jim infiltrovat svého člověka do teroristické buňky a pomalu rozkrývat metody, lidi a organizaci.

Operaci vede Nathalie, která vytipuje muže, jenž si odpykává trest za krádež ve vězení v Dunkerque. Je jím počítačový technik Léon. Podaří se jí ho přesvědčit a ve velmi krátké době provést nejnutnější výcvik. Má za úkol dostat se do blízkosti pákistánského vůdce teroristů Bilala, který se pohybuje na trase mezi Karáčí, Bruselem a Paříží.

 

Vždy jsou ale otevřeny dvě fronty: ta, která se odehrává na diplomatických jednáních a kde se dělají mnohé taktické ústupky a druhá, kde aktéři dávají v sázku vlastní život…

Více než dva roky studovali autoři mechanismus fungování mezinárodního terorismu. Výsledkem je fikce, která místy hraničí s dokumentární strohostí, čímž dosáhli zvláštního napětí a věrohodnosti.

Takže po vydání lze konstatovat, že jde opravdu o uhádnutý film. A ještě román z obálky:

Svět již nikdy nebude bezpečný jako dřív – poté, co 11. září 2001 narazily dva unesené boeingy do newyorských mrakodrapů, si žádný obyvatel velkoměst nemůže být jistý, zdali právě vedle něj netiká smrtící bomba. Bezprostřední nebezpečí hrozí i Paříži, protože jak se tajné služby dozvědí, islámští teroristé plánují provést zničující útok na perlu Francie. Mužem, který může nepředstavitelné tragédii zabránit, je lupič Leon, mladý muž, odsouzený za přepadení banky. Právě on by měl v přestrojení proniknout do teroristické sítě, zjistit co nejvíce podrobností o vražedném a chladnokrevném plánu, a především odhalit, kdo jej vymyslel, kdo je hlavou celého nelítostného spiknutí. Pokud se mu to podaří, získá milost. Pokud neuspěje, mohou zemřít desetitisíce nevinných…

Opět propastné rozdíly v hodnocení, imdb.com přes 70 procent, csfd.cz jen 49 a diváci na rottentomatoes.com 33: Filmový příběh plný nečekaných zvratů, dobrých herců a s poměrně banálním a nedůvěryhodným koncem.

Zadní strana 

Žánr: Drama / Thriller

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2005

Délka: cca 120 minut

Původní název: Nom de code: DP / Imminent Attack

Světová premiéra: 28. ledna 2005 – Belgie

Režie: Patrick Dewolf

Scénář: Frédéric Krivine

Produkce: Salim Fassi Fihri, Christophe Louis

Kostýmy: Nathalie Leborgne

Společnost: BE-FILMS / Telfrance

Natáčeno: Anderlecht, Brussels, Brussels-Capital, Belgie / Maroko

Hrají: Anne Brochet (Nathalie), Maher Kamoun (Léon), Asil Raïs (Bilal), Patrick Descamps (Maxence), François Marthouret (Letellier), Serge-Henri Valcke (Berg), Jean-Michel Vovk (Durieux), Michel Guillou (Pontivy), Mostefa Djadjam (Hussein), Pierre Gerranio (Le Kern), Gerald Papasyan (Othman), Yan Dron (terorista), Eric Godon (Assidon), Abel Jafri (Fayçal), Hicham Slaoui, Sebastien Soudais, a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: 2.0 francouzsky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (podle zahraničních zdrojů 1,66:1)

Bonus: