Levné knihy – Děti z Bullerbynu

Na pultech se v pondělí 18. dubna 2011 ocitá za 49,- Kč také disk společnosti Levné knihy, který už dávno na svém webu udává jako vyprodaný. Ke koupi jsou Děti z Bullerbynu.

Děti z Bullerbynu jsou jedním z nejoblíbenějších filmů, které byly natočeny na motivy knížky Astrid Lindgren. Příhody šesti kamarádů jsou vyprávěny z pohledu Lisy, která nás seznámí se svými sourozenci Lassem a Bossem a s kamarády Ollem, Annou a Brittou. Všichni jsou z malé švédské vesničky, kde stojí jen tři statky veselých dětí.

Mezi 65 až 75 procenty: Zářný příklad toho, že ve filmu děti mohou být děti a práce na poli nebo nakupování mohou být větší dobrodružství než lov draků nebo hledání zlatého pokladu, i když na knižní předlohu film nemá. Provedení ovšem totálně zabíjí dabing.

Zadní strana 

Žánr: Rodinný

Země původu: Švédsko

Rok vzniku: 1986

Délka: 90 minut

Původní název: Alla vi barn i Bullerbyn

Světová premiéra: 6. prosince 1986 – Švédsko

Režie: Lasse Hallström

Námět: Astrid Lindgren

Scénář: Astrid Lindgren

Produkce: Waldemar Bergendahl

Hudba: Georg Riedel

Kamera: Mats Ardström, Jens Fischer, Rolf Lindström

Střih: Susanne Linnman

Kostýmy: Inger Pehrsson

Společnost: Svensk Filmindustri

Natáčeno: Sevedstorp, Kalmar län, Švédsko

Hrají: Anna Sahlin (Anna), Henrik Larsson (Bosse), Linda Bergström (Lisa), Crispin Dickson Wendenius (Lasse), Ellen Demérus (Britta), Tove Edfeldt (Kerstin), Harald Lönnbro (Olle), Sören Petersson (Erik z Norrgardsu – severní farmy), Ann-Sofie Knape (Greta z Norrgardsu – severní farmy), Ingwar Svensson (Anders z Mellangardsu – střední farmy), Elisabeth Nordkvist (Maja z Mellangardsu – střední farmy), Bill Jönsson (Nise ze Sörgårdsu – severní farmy), Catti Edfeldt (Elin ze Sörgårdsu – severní farmy), Louise Ræder (Agda), Peter Dywik (Oskar), Olof Sjögren (obuvník), Ewa Carlsson (učitelka), Lasse Ståhl (majitel obchodu), Britta Sterneland (teta Jenny), Nina Englund (Nanna), Sigfrid Eriksson (děda), Eddie Axberg (fotograf), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 16:9

Bonus: žádný