North Video – Také andělé jedí fazole

Kolikrát už jsem napsal, že je s podivem, kolik filmů s oběma či každým z nich ještě zbývá, se snad ani nedá dopočítat. A máme tu další… North Video ve středu 20. dubna 2011 nabídne komedii s Budem Spencerem Také andělé jedí fazole za 69,- Kč. Přicházejí ti nejzábavnější podvodníci v historii zločinu.

Profesionální zápasník Charlie a jeho přítel Sonny jsou milí chlapíci. Před časem se potkali ve wrestlingovém klubu, kde Charlie pracuje, a protože většinou mají hluboko do kapsy, přemýšlejí, jak snadno přijít k penězům. Do svých služeb je přijal obávaný místní gangster Angelo. Dobře vědí, že si zahrávají s ohněm a že pokud chtějí přežít, budou se muset rychle přizpůsobit drsným zákonům podsvětí. Angelo je pověřil vymáháním dluhů, ale protože jsou to oba dobráci od kosti, řídí se spíše heslem „Bohatým ber a chudým dávej“. A aby toho nebylo málo, rozpoutají válku soupeřících gangů a jdou z maléru do maléru…

Populárního Terence Hilla, který údajně odmítl účast ve filmu kvůli své spolupráci se Sergio Leonem na filmu Mé jméno je Nikdo, po boku Buda Spencera v této zdařilé komedii vystřídal Giuliano Gemma (Nicolas ze slavné pentalogie o báječné Angelice).

Film nabízíme v anglickém znění s českými titulky.

Kolem 60 procent: Stále stejná dějová zápletka, kdy se dva smolaři vydávají za někoho jiného a ten hubený se zamiluje, je trochu pokažena náhradníkem za Hilla, Gemma ho plně nahradit nedokáže.

Zadní strana

Žánr: Akční / Komedie / Krimi

Země původu: Itálie / Francie / Španělsko

Rok vzniku: 1973

Délka: 121 minut

Původní název: Anche gli angeli mangiano fagioli / Even Angels Eat Beans / Les Anges mangent aussi des fayots

Světová premiéra: 22. března 1973 – Itálie

Režie: Enzo Barboni aka E. B. Clutcher

Scénář: Enzo Barboni, Tulio Demicheli, J. Fortini, Ángel G. Gauna, Marie Claire Solleville

Produkce: Antonio Morelli, Thomas Sagone

Hudba: Guido De Angelis, Maurizio De Angelis

Kamera: Francisco Herrada Marín

Střih: Eugenio Alabiso

Kostýmy: Luca Sabatelli

Společnost: Tritone Cinematografica / Les Productions Fox Europa / Mundial Film

Natáčeno: Incir De Paolis Studios, Řím, Lazio, Itálie / New York, USA

Hrají: Giuliano Gemma (Sonny), Bud Spencer (Charlie Smith), Robert Middleton (Angelo), Víctor Israel (Giudà), Lara Sender (Geraceova žena), Bill Vanders (inspektor Mackintosh), Riccardo Pizzuti (Angelova pravá ruka), Steffen Zacharias (Gerace), George Rigaud (senátor O’Riordan), Frances Fair (Geraceova dcera), Fortunato Arena (policista), Enrico Chiappafreddo, Margherita Horowitz, Denise Bataille, Luigi Antonio Guerra, Gérard Landry (divák na zápase), Patrik Morin, Claudio Ruffini (rozhodčí wrestlingu), Marcello Verziera (Angelův zloděj), Artemio Antonini (Angelův číšník), Salvatore Baccaro (Angelův ocutnávač), Giancarlo Bastianoni (Angelův zloděj), Luigi Bonos (italský obchodník), Miquel Bordoy, Mario Brega (Angelův zbrojíř), Omero Capanna (Angelův zloděj), Pietro Ceccarelli (Angelův zabiják), Giovanni Cianfriglia (Angelův zabiják), Dante Cleri, Veriano Genesi (Angelův bankéř), Richard Kolin, Enzo Maggio (polda), Emilio Messina (wrestler), César Ojinaga (krupiér), Ricardo Palmerola, Franca Scagnetti (žena v hořícím pokoji), Franco Ukmar (Angelův zloděj), George Wang (Naka Kata), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky

Titulky: česky

Obraz: barevný 4:3 (podle imdb.com 2,35:1, což je ouvej)

Bonus: