DVD edice – Zátoka pirátů (BR)

Další blu-ray disk z DVD edice za 199,- Kč má být někdy v polovině května dobrodružný pirátský velkofilm Zátoka pirátů. Ovšem český popis se (už dlouho) připravuje, i náhled obalu uvádí pouze anglický text… Na pultech jsem disk objevil v pondělí 16. května 2011.

Nezbývá, než se pokusit (bez zárkuy) o překlad dostupných textů:

Východní Frísko 1401: éra obávaných pirátů a také nejlepších přátel Klause Störtebekera a Gödeka Michelse se blíží ke konci. Po dlouhé době bez kořisti se objeví na obzoru naložené lodě. Jenže Störtebeker je při akci vážně zraněn a piráti utrpí potupnou porážku. Jejich lodě jsou poničeny a Störtebeker stižen úzkostí začne pochybovat o jeho další pirátské kariéře.

 

Jeho pozornost upoutá krásná venkovská dívka Bille, zatímco Michelse odmítne fríská princezna Okka. Posádka se vzbouří a Michelsův život visí na vlásku. V kritickou chvíli se na palubě jejich zchátralé bárky objeví unikátní a zázračná zbraň. S její pomocí se vrací staré dny slávy.

 

Jenže mocná Hanza upevňuje svou moc a rozhodne se jít do války proti pirátům. Störtebeker a Michels jsou nuceni se rozhodnout: začít žít jako zemědělci, nebo zemřít jako piráti?

Na imdb.com 57 procent bez komentářů, na csfd.cz zatím nic, takže poradit nelze.

 

Na stránkách už je dostupný český popis:

 

Dobrodružný pirátský velkofilm podle legendy. 

 

Slavné časy obávané dvojice pirátů Michelse a Störtebekera se chýlí ke konci. Po dlouhé době bez lodi se na obzoru konečně objeví kocábka, kterou by mohli přepadnout. Störtebeker je ale škaredě zraněn a pitátské přepadení je potupně odraženo. Není to ale jen pirátská loď, která se potápí. Störtebeker začíná pochybovat o své pirátské budoucnosti a zamiluje se do krásné farmářky Bille. Vypadá to, že jejich pirátské dny jsou sečteny. Na lodi ale dojde ke vzpouře, a když objeví na lodi tajnou zbraň, pirátsá sláva je rázem zpět. Dokud protivník nezkonsoliduje síly a nevyrazí proti pirátům do války. Störtebeker a Michels se musejí rozhodnout: žít jako farmáři nebo zemřít jako piráti.

Zadní strana 

Žánr: Dobrodružný / Biografický / Komedie / Drama / Historický

Země původu: Německo

Rok vzniku: 2009

Délka: 102 minut

Původní název: Zwölf Meter ohne Kopf

Světová premiéra: 11. června 2009 – Německo (Munich International Film Festival)

Režie: Sven Taddicken

Scénář: Matthias Pacht, Sven Taddicken

Produkce: Nina Bohlmann, Hejo Emons, Uwe Kolbe, Babette Schröder, Stefan Schubert, Ralph Schwingel, Bjoern Vosgerau

Hudba: Christoph Blaser, Steffen Kahles

Kamera: Daniela Knapp

Střih: Alexander Dittner, Florian Miosge, Andreas Wodraschke

Kostýmy: Peter Bax, Nicole Fischnaller

Společnost: Magnolia Filmproduktion / Warner Bros. / Wüste Film

Natáčeno: Barth, Mecklenburg-Western Pomerania, Německo / Kappeln, Schleswig-Holstein, Německo / Nykøbing Falster, Falster, Dánsko / Stralsund, Mecklenburg-Western Pomerania, Německo

Hrají: Ronald Zehrfeld (Klaus Störtebeker), Matthias Schweighöfer (Gödeke Michels), Oliver Bröcker (Lupe), Hinnerk Schönemann (Keule), Jacob Matschenz (Nolle), Franziska Wulf (Bille), Jana Pallaske (Okka), Devid Striesow (Simon von Utrecht), Sascha Reimann (Beule), Alexander Scheer (Herman Lange), Milan Peschel (Nicolaus Schocke), Detlev Buck (obchodník se zbraněmi), Peter Kurth (Keno Tom Brooke), Matthias Klimsa (Wirt), Simon Gosejohann (Fokko Johannson), Armin Sauer (Kaufmann), Ferris M. C. (Beule), Jörg Knebel (stráž), Sven Hönig (nezkušený námořník), Achim Reichel (popravčí), Sebastian Schaaf, a další

Údaje o BR neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 německy, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 1080p (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: