Popron – Dobrodružství dřevěného panáčka

Studnice německých DeFáckých pohádek je hluboká a Popron z ní na středu 27. dubna 2011 vybral další z nich. Za 49,- Kč jsou to Dobrodružství dřevěného panáčka. Klasická filmová pohádka podle knihy Pinocchiova dobrodružství!

Filmové zpracování jedné z nejoblíbenějších pohádek. Starý řezbář si vyrobí dřevěného panáčka. Loutka s dlouhým nosem ožívá a stává se z ní neposlušný a zlobivý kluk. Během svých neuvěřitelných dobrodružství se dřevěný panáček ocitá často v nebezpečí a uniká nejrůznějším nástrahám. Pozná řadu hodných i zlých lidí a taky hodnotu opravdového přátelství.

Na imdb.com všehovšudy 8 hlasů, které zapříčinily skóre 44 procent. Za zmínku tak stojí asi jen poznámka Puppets under the supervision of the Prague Marionette Theatre ‚Spejl and Hurvinek‘ a že v roce 1969 vznikla anglicky mluvená verze.

Zadní strana 

Žánr: Pohádka

Země původu: NDR

Rok vzniku: 1967

Délka: 62 minut

Původní název: Turlis Abenteuer

Světová premiéra: 3. listopadu 1967 – NSR

Režie: Walter Beck, anglická verze – Ron Merk

Námět: Carlo Collodi ("The Adventures of Pinocchio")

Scénář: Walter Beck, Margot Beichler, Gudrun Rammler-Deubener, Ron Merk, William Pach, Ellen Prince

Dramaturg: Wilhelm Päch

Produkce: Heinz Kuschke, Siegfried Kabitzke, Ron Merk

Hudba: Gerhard Wohlgemuth

Kamera: Wolfgang Braumann, Günter Haubold

Střih: Margarit Brusendorf

Kostýmy: Dorit Gründel

Masky: Bernhard Kalisch, Irmgard Lippmann, Liane Wilk  

Společnost: Deutsche Film – Studio fur Spielfilme / Omega Productions

Hrají: Martin Flörchinger (loutkář Kasimir / Gepetto), Alfred Müller (prodavač oslů Muriel / Stromboli), Martin Hellberg (ředitel loutkového divadla Eisenbeiss / Arturo), Vera Oelschlegel (liška Mirzilla), Peter Pollatschek (kocour Eusebius), Marianne Wünscher (dobrá víla Euphrosina), Detlev Wolf (Pippifax), Herwart Grosse (učitel Lehrer), Helmut Schreiber (ředitel cirkusu), Carola Zschockelt (Pudel), Harald Popig (rybář Malte), Hans Hardt-Hardtloff (rybář Karsten), Jürgen Marten (otec), Detlef Salzseider (Thomas), Andreas Nehring (Alfons), Lutz Kruger (Eduard), Heinz Müller (Konrad), Uwe Thielisch (Pinocchio – chlapec), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL 4:3 (podle imdb.com 1,37:1)

Bonus: žádný