Bontonfilm – Síla country

Tak jsem sice Radce na Dámě radil, že titul zmizel z nabídky Hvězdné edice, kde původně figuroval, a a si nevyjde, ale ono to nakonec vypadá, že Bontonfilm vypustí film Síla country v původně plánované pondělí 2. května 2011, ale opět mimo ediční řady za cenu 199,- Kč.

Brzy poté, co se mladý nadějný hudební skladatel zapletl s padlou a citově nevyrovnanou hvězdou country, se oba společně vydávají na turné, které má jednu kariéru nastartovat a druhou oživit.

 

Vše řídí zpěvaččin manžel a manažer, jenž na turné zve i bývalou královnu krásy, která se dala na zpívání. Mezi koncerty ale hrozí, že milostné propletence a dávné křivdy všechno překazí.

 

Na imdb.com 58 procent, na csfd.cz 74: Zjevná inspirace Oskarovým titulem Crazy Heart kupodivu není na škodu. Pro milovníky country lahůdka o lásce a chlastu, pro ostatní vcelku příjemné pokoukání.

Žánr: Drama / Muzikál

Země původu: USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 112 minut

Původní název: Country Strong

Světová premiéra: 8. listopadu 2010 – USA, Nashville, Tennessee

Režie: Shana Feste

Scénář: Shana Feste

Produkce: George Flynn, Tobey Maguire, Valerie Bleth Sharp, Jenno Topping, Meredith Zamsky

Hudba: Michael Brook

Kamera: John Bailey

Střih: Carol Littleton, Conor O’Neill

Kostýmy: Stacey Battat

Společnost: Screen Gems / Maguire Entertainment Pictures / TVM

Natáčeno: Downtown, Nashville, Tennessee, USA / Nashville, Tennessee, USA / Tennessee, USA / The Stage – 412 Broadway, Downtown, Nashville, Tennessee, USA / Watertown, Tennessee, USA / West End Middle School – 3529 West End Avenue, West End, Nashville, Tennessee, USA / West End, Nashville, Tennessee, USA

Hrají: Gwyneth Paltrow (Kelly Canterová), Tim McGraw (James Canter), Garrett Hedlund (Beau Hutton), Tina White (hovořící), Leighton Meester (Chiles Stantonová), Marshall Chapman (Winnie), Lari White (vlasová stylistka), Jeremy Childs (JJ), J. D. Parker (Joe), Lisa Stewart (Travisova máma), Jackie Welch (učitelka), Cinda McCain (Místy), Gabe Sipos (Travis), Sandra Harris (sloužící), Megan Henderson (sama sebe), Dan Beene (Bob), Reegus Flenory (bezpečnostní stráž), Terri Minton (Jamesova asistentka), Ed Bruce (Clint), Alana Grace (Ginny), Katie Groshong (Richardova asistentka), Candace Michelle Coffee (Denise), Jeffrey Buckner Ford (Richard), Jeri Sager (stylistka), Ranjit Bhullar (doktor), Brett Warren (Jesse Clark), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, polsky, maďarsky, rusky

Titulky: česky, slovensky, anglicky, polsky, arabsky, bulharsky, chorvatsky, estonsky, řecky, hebrejsky, hindsky, maďarsky, islandsky, litevsky, portugalsky, srbsky, slovinsky, turecky, ukrajinsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Soundtrack Country Strong; Vynechané scény; Prodloužené a alternativní scény; Původní závěr; Gwyneth Paltrow: „Country Strong"; Sara Evans: „A Little Bit Stronger"