Levné knihy – Stará puška

Na pultech se v pondělí 2. května 2011 objevil za 69,- Kč další starší disk společnosti Levné knihy, ke koupi je Stará puška. Plastová krabička se honosí nadpisem širokoúhlá verze – dostupný starší obal na rozdíl od aktuálního vydání uvádí formát obrazu 4:3.

Blíží se konec války a Němci chvatně opouštějí okupovaná území jižní Francie. Městečko Montauban brzy volně vydechne, ale zatím se po ulicích ještě ozývá střelba a z poražených je cítit vztek a strach. Doktor Julien Dandieu se rozhodne poslat svou milovanou ženu a třináctiletou dceru Claru na venkov, na jejich starý zámeček, stranou od hlavního tahu německých vojsk. Když si ráno přijede pro svou rodinu, čeká ho nevyslovitelná hrůza. A tak se Julien rozhodne své blízké pomstít…

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Stará puška je jedním z nejpůsobivějších válečných dramat světové kinematografie, které si vás získá kromě perfektní filmařiny svou originální tísnivou atmosférou a naturalisticky natočenými akčními scénami. Snímek získal po svém uvedení Césara za nejlepší film a filmovou hudbu a svého prvního Césara za nejlepšího herce za něj získal také Philippe Noiret v roli doktora Juliena vraždícího nacisty.  

Od 77 k 87 procentům: Jedno z nejlepších zobrazení motivu pomsty ve filmu. Herecký koncert. Komorní drama ve stylu Ramba.

Zadní strana původního vydání 

Žánr: Drama / Thriller / Válečný

Země původu: Francie / Německo

Rok vzniku: 1975

Délka: 98 minut (1:37:41)

Původní název: Le Vieux fusil / Abschied in der Nacht

Světová premiéra: 25. srpna 1975 – Francie

Režie: Robert Enrico

Scénář: Robert Enrico, Pascal Jardin, Claude Veillot

Produkce: Pierre Caro

Hudba: François de Roubaix

Kamera: Étienne Becker

Střih: Eva Zora

Kostýmy: Corinne Jorry

Společnost: Les Productions Artistes Associés / Mercure Productions / TIT Filmproduktion GmbH

Natáčeno: Biarritz, Pyrénées-Atlantiques, Francie / Montauban, Tarn-et-Garonne, Francie / Paříž, Francie

Hrají: Philippe Noiret (Julien Dandieu), Romy Schneider (Clara Dandieuová), Jean Bouise (François), Joachim Hansen (důstojník S.S.), Robert Hoffmann (poručík), Karl Michael Vogler (doktor Müller), Caroline Bonhomme (Florence Dandieuová v 8 letech), Catherine Delaporte (Florence Dandieuová ve 13 letech), Madeleine Ozeray (Julienova matka), Daniel Breton, Jean-Paul Cisife (velitel milice), Antoine Saint-John (německý voják zabitý v kuchyni), Maurice Bes, Bernard Bireaud, Jean Le Boulbar, Patrick Caillard, Daniel Celich, Patrick Clément, Gérard Dauzat, Anne Debrettys, Hermine Delysle, Jean-Pierre Garrigues, Jean Hache, Jean-Louis Hebre, Olivier Lefort, Roland Neunreuther, Claude Marcan, Marie-France Mignal, Micheline Sarto, Alan Soreil, Christian Teyras, Marie-Blanche Vergnes, a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný 16:9 (1,78:1, podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný