North Video – Když Nietzsche plakal

Přichází další premiéra z North Videa, na pulty ve středu 4. května 2011 má dorazit drama Když Nietzsche plakal za 69,- Kč. Jak vyléčit zoufalství? O počátcích slavné Freudovy psychoanalýzy.

Vídeň 1882. Doktor Josef Breuer, přítel psychiatra Sigmunda Freuda, pomáhá slavnému filozofovi Friedrichu Nietzschemu bojovat s trýznivými záchvaty melancholie.

Z traileru

Svými knihami a především tvrzením, že Bůh je mrtev, neboť jej už lidé dávno zabili, pobuřoval Nietzsche své současníky. Jeho intelekt však Breuera natolik ohromil, že se rozhodl filozofovu duši zbavit utrpení.

Z traileru

Ukazuje se však, že tím, kdo potřebuje skutečně pomoci, je samotný doktor Breuer, pronásledovaný hrůznými nočními můrami.

Z traileru

Tráví s filozofem dlouhé hodiny rozhovorů a jejich vzájemná „léčba mluvením“ se stane základem v budoucnosti proslavené Freudovy psychoanalýzy.

Z traileru

Hodnocení je na 60 procentech venku i doma, čemuž ovšem neodpovídají katovské komentáře na csfd.cz, hovořící o nízkorozpočtovém promrhání kvalitní knižní předlohy.

Zadní strana

Žánr: Drama

Země původu: USA

Rok vzniku: 2007

Délka: 101 minut

Původní název: When Nietzsche Wept

Světová premiéra: 7. července 2007 – Izrael (Jerusalem Film Festival)

Režie: Pinchas Perry

Námět: Irvin D. Yalom (román)

Scénář: Pinchas Perry

Produkce: Boaz Davidson, Danny Dimbort, Avi Lerner, Kristina Nikolova, Pinchas Perry, Trevor Short, John Thompson

Hudba: Sharon Farber

Kamera: Georgi Nikolov

Střih: David Jakubovic

Kostýmy: Lyubomir Doichinov

Společnost: Millennium Films

Natáčeno: Russe, Bulharsko

Hrají: Armand Assante (Nietzsche), Andreas Beckett (Zarathustra), Ben Cross (Josef Breuer), Jamie Elman (Sigmund Freud), Ayana Haviv (zpěvačka – ‚Hymnus an den leben‘), Rachel O’Meara (paní Beckerová), Joanna Pacula (Mathilda), Katheryn Winnick (Lou Salome), Michal Yannai (Bertha), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: