Eusebius – Arthur a Maltazardova pomsta

Eusebius z katalogu MagicBoxu vybírá v pátek 6. května 2011 pokračovací animovaně-hraný film Arthur a Maltazardova pomsta, předpokládaná cena 69,- Kč. Po úspěšném filmu Arthur a Minimojové přichází Luc Besson s pokračováním příběhu o malém hrdinovi…

Arthur je natěšený, protože dnes večer končí desátý měsíční cyklus a on se naposledy může vrátit do říše Minimojů a setkat se tak s princeznou Selénií. Minimojové na jeho počest chystají obrovskou hostinu a princezna se chystá obléknout do šatů z růžových okvětních plátků.

Arthurův otec si ale jako naschvál vybere tento dlouho očekávaný den k tomu, aby ohlásil zkrácení jejich pobytu v babiččině domě. A právě v momentě, kdy jsou na odchodu, vloží malý pavouk Arturovi do ruky zrnko rýže, na kterém je vyryt nápis SOS.

Není pochyb o tom, že princezna Selénia je v nebezpečí! Arthur se dvakrát nerozmýšlí a letí jí na pomoc – i když to znamená velkou míru improvizace a rizika, pád po hlavě do Maxovy trubky, srážku s Krobovou jednotkou ze Sedmi Království, záchranu kůže Betamech, boj s krysami, žábami a chlupatými pavouky…. Až na místě ale zjistí, že Minimojové ho o pomoc nevolali. Kdo na mladého hrdinu nastražil tuto léčku?

Pod 50 procent: Strašně barevné, strašně fantaskní, strašně nudné, strašný (ne)konec.

Zadní strana dosavadního vydání

Zadní strana

Žánr: Dobrodružný / Rodinný / Fantasy / Animovaný

Země původu: Francie

Rok vzniku: 2009

Původní název: Arthur et la vengeance de Maltazard

Délka: 93 minut

Světová premiéra: 26. listopadu 2009 – Německo

Premiéra v ČR: 3. prosince 2009

Režie: Luc Besson

Námět: Patrice Garcia, Luc Besson, Céline Garcia

Scénář: Luc Besson

Produkce: Luc Besson, Stéphane Lecomte, Emmanuel Prévost

Hudba: Eric Serra

Kamera: Thierry Arbogast

Střih: Julien Rey

Kostýmy: Olivier Bériot

Společnost: Europa Corp. / TF1 Films Production / Apipoulaï Prod / Avalanche Productions / Canal+ / Sofica Europacorp

Natáčeno: Francie

Hrají: Selena Gomez (Selenia – hlas), Freddie Highmore (Arthur), Stacy Ferguson (Replay – hlas), Will i Am (Snow – hlas), Mia Farrow (babička), Snoop Dogg (Max – hlas), Jimmy Fallon (princ Betameche – hlas), Logan Miller (Jake), Lou Reed (císař Maltazard – hlas), Robert Stanton (Armand), Penny Balfour (Rose), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, slovensky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: