PB Publishing – Co je nového, kočičko?

Vydavatelství PB Publishing v pondělí 16. května 2011 pokračuje ve dvacetidílné kolekci a s podporou (nejen) Respektu za 149,- Kč nabídne další film Co je nového, kočičko? Bláznivá komedie natočená podle prvního scénáře Woodyho Allena, který také poprvé vystoupí v typické roli plachého knihomola, později tolik populární.

Notorický sukničkář, módní novinář Michael James, se rozhodne vyhledat pomoc psychiatra, má totiž problém – příliš mnoho krásných žen najednou. Zjišťuje, že jeho neschopnost se ve vztahu vázat začíná negativně ovlivňovat jeho osobní život. Zoufale se snaží zůstat věrný své snoubence Carole a tak si vezme na pomoc dr. Fassbindera, o kterém ale netuší, že se snaží milostně sblížit s pacientkou, která pro změnu tajně touží po na první pohled neodolatelném Michaelovi.

 

Michaelův kamarád Victor má opačný problém, nedokáže si najít vůbec žádnou dívku. Carol řekne Mikeovi, že pokud se nevezmou, jejich vztah skončí. Carol flirtuje s Victorem, aby v Mikeovi vzbudila žárlivost. Ve snaze udržet svůj vztah se Michael a Carole rozhodnou užít si v zámeckém hotelu Chateau Chantelle.

 

Ale na zámek přijíždí rovněž dr. Fassbinder, který doufá, že konečně utvrdí svůj vztah s půvabnou pacientkou. Když se oba páry zapíší do hotelu, začne hrozit naprostá katastrofa pro všechny a nastává řada povedených nehod, přehmatů a omylů, které otestují jak Michaelovu věrnost, tak Fassbinderovu příčetnost. Skutečný zmatek ale vypukne, když přijedou na návštěvu Carolini rodiče a zapletou se do této strategické hry.

 

Tentokrát Woody nerežíroval, hodnocení mezi 60 až 70 procenty: Zvláštní, zábavné, ztřeštěné…

 Český přebal

Žánr: Komedie

Země původu: Francie / USA

Rok vzniku: 1965

Délka: 108 minut

Původní název: What’s New, Pussycat

Světová premiéra: 22. června 1965 – USA

Režie: Clive Donner, Richard Talmadge

Scénář: Woody Allen

Produkce: Charles K. Feldman, John C. Shepridge, Richard Sylbert, Warren Beatty, John Dark

Hudba: Burt Bacharach

Kamera: Jean Badal

Střih: Fergus McDonell

Kostýmy: Gladys de Segonzac

Společnost: Famartists Productions S.A. / Famous Artists Productions

Natáčeno: Paříž, Francie / Château de Chaumontel, Chaumontel, Val-d’Oise, Francie / Luzarches, Val-d’Oise, Francie / Paris Studios Cinéma, Billancourt, Hauts-de-Seine, Francie

Hrají: Peter Sellers (Dr. Fritz Fassbender), Peter O ‚Toole (Michael James), Romy Schneider (Carole), Capucine (Renée Lefébvre), Paula Prentiss (Liz), Woody Allen (Victor), Ursula Andress (Rita), Eddra Gale (Anna Fassbenderová), Katrin Schaake (Jacqueline), Eléonore Hirt (paní Wernerová), Jean Parédès (Marcel), Jacques Balutin (Etienne), Jess Hahn (pan Werner), Howard Vernon (doktor), Michel Subor (Philippe), Sabine Sun (zdravotní sestra), Nicole Karen (Tempest), Jacqueline Fogt (Charlotte), Daniel Emilfork (muž u benzínky), Tanya Lopert (slečna Lewisová), Barbara Sommers (slečna Marksová), Robert Rollis (prodejce aut), Annette Poivre (Emma), Richard Saint-Bris (starosta), Marion Conrad (striptérka), Maggie Wright (striptérka), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky

Titulky: česky, maďarsky, rumunsky

Obraz: barevný 16:9 (podle imdb.com 1,66:1)

Bonus: