Vapet pro každého – Božská relikvie 2

Jak se dalo čekat, naváže Vapet v úterý 15. února 2011 na první díl a nabídne další film s Jackie Chanem Božská relikvie 2 v digipacku za 69,- Kč. Další dobrodružství odvážného "Asijského orla" Jackieho, tentokrát v boji o nacistický poklad. Báječná akční podívaná se spoustou povedených kousků, provedených s humorem Jackiemu vlastním.

I toto DVD už bylo před pár lety ke koupi v provedení jiného vydavatele s jinou technickou výbavou – zvuk byl jako v minulém případě 2.0 anglicky, maďarsky a česky, titulky žádné, formát obrazu udaný jako 4:3 a disk obsahoval i upoutávku.

 

Jackie je tajný agent, kterého si vláda najímá výhradně na ty nejnebezpečnější úkoly. Poté, co si minule užil s legendárním středověkým brněním, je najat, aby vedl expedici do Afriky. Tentokrát musí nalézt nacistický poklad z druhé světové války, ukrytý pod hromadou písku v podzemním labyrintu na Sahaře. Jackieho čeká perná cesta rozpálenou pouští a ke všemu s „posilou" v podobě tří okouzlujících dam.

Potisk DVD 

Už během první noci je tábor přepaden bandou zlodějů, kteří unesou dvě ženy, což Jackie samozřejmě nemůže nechat bez odpovědi. Odvážným zákrokem obě ženy, kterým hrozilo, že budou prodány do otroctví, osvobodí.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Velmi brzo také zjistí, že není jediným, kdo o ztraceném zlatě ví. V patách mu jsou gangsteři, kteří neváhají zabíjet pro jedinou cihličku zlata.

Obrazovka z DVD 

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Hodnocení od 70 k 80 procentům: Jackie jako režisér vyspěl, přibylo akce i humoru, zběsilá jízda s jen málo zaváháními. Přesto stejně jako minule, většina komentářů film opět stírá: Nudná akce, nevýrazný humor, ohraný příběh, stále stejně gumový Jackie, taková hodně nepovedená groteska…

Zadní strana 

Žánr: Komedie / Akční / Dobrodružný / Krimi

Země původu: Hong Kong

Rok vzniku: 1991

Délka: 108 minut (1:47:07)

Původní název: Fei ying gai wak / Armour of God II: Operation Condor

Světová premiéra: 7. února 1991 – Hong Kong

Režie: Jackie Chan

Scénář: Jackie Chan, Edward Tang

Produkce: Raymond Chow, Leonard Ho

Hudba: Chris Babida, pro US verzi Stephen Endelman + Paul Rabjohns

Kamera: Arthur „Ngok-Tai" Wong

Společnost: Golden Harvest Company / Paragon Films Ltd.

Natáčeno: Madrid, Španělsko / Maroko

Hrají: Jackie Chan (Asijský jestřáb, Jackie), Carol ‚Do Do‘ Cheng (Ada), Eva Cobo de Farcia (Elsa), Shôko Ikeda (Momoko), Aldo Sambrell aka Alfred Brel Sánchez (Adolf), Ken Goodman (Adolfova garda), Steve „Gregory" Tartalia (Adolfova garda), Vincent Lyn „Percival" (Adolfova garda), Bruce Fontaine (Adolfova garda), Wayne Archer (Adolfova garda), Brandon Charles (Adolfova garda), Ken Lo aka Low Houi Kang (Adolfova garda), Peter Klimenko (Adolfova garda),  Christian Perrochaud (Adolfova garda), Jonathan Isgar (Tasza), Daniel Mintz (Amon), Bozidar Smiljanic (vévoda Scapio), Mark King (vévodova ochranka), Bryan Baker (vévodova ochranka), a další

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 kantonsky, česky

Titulky: česky

 

Nastavení zvuku a titulků 

 

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný, opět ani upoutávky na začátku DVD