North Video – (nejen) Zdravá výživa s Petrem Havlíčkem – 1 – Pár kilo dolů (rady + fígle + recepty)

North Video obohatí nabídku dalším naučným titulem, v pátek 27. května 2011 se za 69,- Kč objeví DVD (nejen) Zdravá výživa s Petrem Havlíčkem – 1 – Pár kilo dolů (rady + fígle + recepty).

Štve vás, že máte pár kilogramů navíc a nemůžete se jich zbavit? Odborník na výživu Petr Havlíček vám poradí, že to jde dělat nejen obvyklými a dávno vyzkoušenými metodami, jako je hladovění a podobně – ale hlavně chytrou úpravou životosprávy a odbouráním zlozvyků, aniž byste přitom svůj život převrátili naruby. Až vyzkoušíte pár fíglů z tohoto dvd, zhubnete bez zbytečného potu a slz. Svou metodu Petr Havlíček předvádí na typických příkladech. Pomocí přehledného menu si můžete vybrat, co se na vás hodí. Dvd kromě toho obsahuje exkluzivní lekce vaření speciálních nízkokalorických – a přitom chutných pokrmů pro každou část dne.

Devatenáctiletá studentka Katka je typickým zástupcem „mladé generace" – snídani nestíhá a hlad se v průběhu dne pokouší překouřit. Když už něco sní, je to nejčastěji párek v rohlíku nebo hamburger. Jediným pohybem jsou 2 hodiny tělocviku ve škole.

Dámská krejčová Markéta je naprostý opak. Snídaně neodbývá, knedlíkům a všemu kalorickému se obloukem vyhýbá a k večeři má nejraději mísu zeleninového salátu. Pohybu má za celý den až až – když zrovna netahá cihly na stavbě, trénuje na běžeckém pásu v těch nejvyšších „obrátkách".

Zpěvák rockové kapely Radek je v civilu prodavač zeleniny, ale tu nesnáší. Pochoutkou je pro něj grilované kuře nebo kus sekané s rohlíkem – což je spolu s několika hrnky kafe jeho strava na celý den. Večer vše spláchne pivem a dorazí se nutellou. Cíleně nesportuje, ale v práci přes den odnosí tolik kilogramů, jako leckterý nadšenec v posilovně.

Recepty

Snídaně: tvarohová pomazánka

Svačina: zdravé sušenky, jáhlový pudink

Oběd: krémová polévka s kozím sýrem, kuře s pohankovou kaší, zálesácký kotlík, dýňový koláč, těstoviny alá Provance

Večeře: light salát

Odborný konzultant: MUDr. Karel Martínek, lékař české cyklistické reprezentace

VIP host: Dana Morávková

Režie: Jan Reinisch, David Sís

Scénář: Jana Hadrbolcová, Petr Havlíček, Eva Vlčková, Veronika Zounková

Střih: Marek Brykner, Lukáš Hendrych, Rudolf Kudrnáček ml., Viktor Schwarz, Krasimíra Velitchkova

Hudba: SYPE STUDIOS; Tomáš Caco Štěrba, Duman

Údaje o DVD:

Délka: 84 minut + 20 minut bonusy

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 4:3

Bonus: