Magic Box – Kuky se vrací

MagicBox by v sobotu 21. května 2011 měl za 199,- Kč nabízet zatím poslední film Jana Svěráka Kuky se vrací. Film pro všechny, kteří se nebojí být chvíli znovu dětmi. Podle skutečné události, kterou na vlastní kůži prožila jedna plyšová hračka.

Kuky se vrací scenáristy a režiséra Jana Svěráka je dobrodružný i poetický rodinný příběh, v němž hlavních rolích vystupují hrdinové ze světa dětské představivosti.

Šestiletý Ondra trpí astmatem, a tak ze "zdravotních důvodů" musí pryč i jeho oblíbená hračka – růžový medvídek Kuky. Z Kukyho se totiž sype dřevitá vlna… Když maminka vyhodí Kukyho do popelnice, začne večer před spaním pracovat Ondrova fantazie, v níž prožívá medvídkovy příběhy v neznámém přírodním světě.

 

Naivní dětská fantazie opřená o předškolní vědomosti a živená steskem po milované hračce spřádá dojemný a napínavý příběh o medvídkovi, který chtěl zůstat na poličce, ale musel se postavit na své plyšové nohy. Je to ale opravdu jen sen malého kluka, nebo se Kuky skutečně vydal za největším dobrodružstvím svého plyšového života?

 

Kuky se vrací představuje v kontextu současné domácí kinematografie skutečně jedinečný snímek a to nejen pro své zaměření na rodinné publikum spojující dětského i dospělého diváka, ale i pro netradiční a moderní kombinaci hraného a animovaného příběhu, plného akční scén a vtipných dialogů.

Hodnocení na csfd.cz 75 procent.

Zadní strana dosavadního vydání 

Žánr: Komedie / Animovaný / Pohádka / Rodinný

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2010

Délka: 95 minut

Kinopremiéra v ČR: 20. května 2010

Režie: Jan Svěrák

Scénář: Jan Svěrák

Produkce: Eric Abraham, Jeffrey Brown, David Rauch, Monika Šplíchalová, Jan Svěrák, Kristin Irving, Ben Coren, Christian Husum, Magdalena Sedláková, Kateřina Krejčí

Hudba: Michal Novinski

Kamera: Mark Bliss, Vladimír Smutný

Střih: Alois Fišárek

Kostýmy: Simona Rybáková

Zvuk: Jakub Čech, Juraj Mravec, Pavel Rejholec

Architekt: Jan Vlasák

Výtvarník: Jakub Dvorský, Alois Fišárek, Miloš Kohout

Společnost: Biograf Jan Svěrák / Česká televize / Phoenix Film Investments / U.F.O. Pictures

Hrají a mluví: Ondřej Svěrák (Ondra / Kuky), Zdeněk Svěrák (Hergot), Jiří Macháček (Anuška), Petr Čtvrtníček (Pytlík Vidlička), Jiří Lábus (Pytlík Zapík), Ondřej Vetchý (Dubánek), Pavel Liška (Rohánek), Oldřich Kaiser (bezdomovec), Kristýna Fuitová-Nováková (máma), Jiří Schmitzer (Plazivec), Václav Postránecký (Hospodský), Filip Čapka (táta), Miroslav Táborský (Vodák), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: česky pro neslyšící, anglicky

Obraz: barevný 16:9

Bonus: Přípravy filmu, Výtvarné návrhy, Fotografie, Storyboardy, Film o filmu