Blesk – Spy Kids 2: Ostrov ztracených snů

Úterní Blesk přinese po delším čase 22. dubna 2008 pokračování příběhů dětských verzí Jamese Bonda Spy Kids 2 s podtitulem „Ostrov ztracených snů“ za 44,– Kč. O dílu prvním jsme psali zde.

Gregorio Cortez a jeho povedená rodina – dcera Carmen, syn Juni a žena Ingrid se vracejí v pokračování snímku Spy Kids nazvaném „Ostrov ztracených snů“. Zatímco v prvním díle se z Carmen a Juniho teprve prvotřídní mezinárodní špióni stali, v druhém díle jsou už ostřílenými speciálními dětskými agenty. A jestliže v jedničce zachraňovali špióni-junioři mámu s tátou, nyní se situace otáčí a na řadu se záchrannou misí přichází agenti-rodiče, Gregorio a Ingrid. Osud celého světa tak znovu závisí na schopnostech rodiny Cortézových. Při mimořádně delikátní misi na tajemném ostrově se musí utkat nejen s dospělými nepřáteli, ale i konkurenčními dětskými agenty – Garym a Gerti Gigglesovými.

Akce, napětí, humor, fantazie, speciální efekty, řada neuvěřitelných vynálezů – znovu a ještě ve větší míře. Série „Spy Kids“ nabízí zábavu srozumitelnou dětem i dospělým, skutečné napětí, důraz na osobní statečnost, schopnost překonat nejen jakéhokoli nepřítele, ale především sám sebe, a zároveň i ideály soudržnosti rodiny a jasného protikladu dobra a zla.

Žánr: Dobrodružný / Sci-fi / Rodinný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2002

Délka: 99 min.

Původní název: Spy Kids 2 : Island of Lost Dreams

Světová premiéra: 7. srpna 2002 – USA

Premiéra v kinech ČR: 26. prosince 2002

Režie: Robert Rodriguez

Scénář: Robert Rodriguez

Produkce: Elizabeth Avellan, Robert Rodriguez, Bill Scott, Bob Weinstein, Harvey Weinstein

Hudba: John Debney, Robert Rodriguez

Kamera: Robert Rodriguez

Společnost: Dimension Films, Troublemaker Studios

Natáčeno: Arenal Lake, Costa Rica / Austin, Texas, USA / Big Bend National Park, Texas, USA / Manuel Antonio, Costa Rica / San Antonio, Texas, USA / Six Flags Over Texas – 2201 Road to Six Flags Street E., Arlington, Texas, USA

Hrají: Antonio Banderas (Gregorio Cortez), Carla Gugino (Ingrid Cortezová), Daryl Sabara (Juni Cortez), Alexa Vega (Carmen Cortezová), Steve Buscemi (Romero), Mike Judge (Donnagon Giggles), Danny Trejo (Machete Cortez), Cheech Marin (Felix Gumm), Matthew O’Leary (Gary Giggles), Emily Osment (Gerti Gigglesová), Ricardo Montalban (dědeček), Holland Taylor (babička), Alan Cumming (Fegan Floop), Taylor Momsen (Alexandra, dcera prezidenta), Christopher McDonald (prezident USA), Dale Dudley (ředitel Magny), Troy Robinson (člen Magny, hlídač), Ron Hayden (hlavní tajný agent), Brian Thornton (tajný agent 2), Mark Turner (tajný agent 3), Bill Paxton (Dinky Winks)

Dabing: Aleš Procházka (Gregorio Cortez), R. Řandová (Ingrid Cortezová), Anna Suchánková (Carmen Cortezová), Jan Cina (Juni Cortez), Bedřich Výtisk (Romero), Zdeněk Maryška (Donnagon Giggles), Miroslav Saic (Mačeta Cortez), Miloslav Študent (Felix Gumm), František Černín (Gary Giggles), Věra Vlková (Gerti Gigglesová), S. Milfajtová (Alexandra)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, slovensky

Titulky: česky (Veronika Veselá), slovensky

Obraz: 16:9

Bonus: Klip, Vystřižené scény, Ukázky z natáčení, Film o filmu, Upoutávky