Amercom – Kosmos 12

Máme 23. května 2011 a v trafikách je k nalezení další, již 12., číslo časopisu s DVD z vydavatelství Amercom – ano, jedná se o řadu Kosmos. Je ke koupi za 69,- Kč, a to s podtitulem Astrobiologie: Jak hledat život ve vesmíru?

Existuje ve vesmíru život i mimo naši Zemi? To je jedna z nejdůležitějších otázek, jaké si vědci kladou. Na základě astronomie, biologie, fyziky, chemie a geologie vznikl zcela nový vědní obor – astrobiologie. Jeho cílem je hledání života nebo alespoň jeho stop ve vesmíru. Vědci z různých oborů spojili své síly, aby odpověděli na následující otázky: Co je to život? Vyvinul se na Zemi? Nebo se sem dostal z kosmického prostoru a nalezl zde příhodnou půdu pro další rozvoj? Jaké podmínky musí splňovat prostředí, aby se v něm mohl vyvíjet život? Mohou se vesmírné formy života podobat těm, jež známe ze Země? A co když vypadají úplně jinak než vše, co si dokážeme představit?

 

DVD je opět tématem shodné s časopisem (nebo obráceně?).

 

Zájemcům o mimozemský život a tato témata obecně doporučuji nečíst většinu zpravodajských webů, ale najít si nějaký odbornější zdroj (např. vzdalenesvety.cz nebo exoplanety.cz).

 

Údaje o DVD:

 

Rok vzniku: 2008

Délka: 43 minut

Zvuk: stereo český, anglický, polský (lektor)

Titulky: české, polské