Universal Music – Čechomor – Místečko (CD)

Vedle ohlášené Lady Gaga, která dorazila s denním zpožděním, se v úterý 24. května 2011 objevuje jiné premiérové album. Universal Music nabízí prostřednictvím trafik CD Čechomor – Místečko za 199,- Kč

Skupina Čechomor téměř po šesti letech vydává novou řadovou desku s názvem Místečko. Jejím producentem je rodák z irského Dublinu žijící v New Yorku – skladatel, kytarista a producent Gerry Leonard. Ke spolupráci si kapela přizvala i další zahraniční osobnosti, např. Tonyho Levina, Douga Yowella nebo Ivana Táslera. Nových 13 písní spatří světlo světa 23. května 2011 a slyšet v nich bude třeba i Ewa Farna nebo Lenka Dusilová.

 

Inspirací pro název alba je stejnojmenná píseň Místečko. Kromě ní na desce zazní dalších dvanáct skladeb, které opět vycházejí z lidových námětů jen s drobnými textovými či hudebními úpravami. Studnice zdrojů lidových písní ovšem není bezedná a proto vzniklo i několik ryze autorských děl, které jsou na tomto albu zastoupeny ve větší míře než na předchozích deskách. Tato skutečnost byla také jedním z podnětů k dalším změnám. Tou největší je především netradiční zvuk.  

 

Obsah CD:

 

Zadní strana 

 

01. Intro

02. Čarovná

03. Vojenské mundury

04. V tej naší studni

05. Místečko

06. Putovali hudci

07. Andulka

08. Chodil páter

09. Brodil Janko koně

10. Listek z vojny

11. Neni na Moravě

12. Kněždubská věž

13. Limbora

14. Věrní čápi