IFA Movie – Garwood: válečný zajatec + 2 válečné filmy zdarma

Podle původních plánů měl s logem IFA movie v pátek 27. května 2011 vyjít disk s televizním válečným dramatem Garwood – válečný zajatec. Poslední zajatec Vietnamu. Vydání jsme se nakonec dočkali až ve středu 21. září 2011, a to v provedení 1 + 2 válečné filmy zdarma za cenu 99,- Kč. Digipack obsahuje dva disky – na jednom DVD je film Garwoood a Operace žralok a jako příloha je DVD s filmem Apokalypsa.

Robert Russell Garwood je kontroverzním válečným zajatcem vietnamské války. Garwood byl v námořní pěchotě Spojených států jako vojín první třídy. Byl zajat dne 28. září 1965 v Danangu, v Quang Nam provincii během války ve Vietnamu. Často citován jako poslední americký válečný zajatec z vietnamské války, byl převezen do severního Vietnamu v roce 1969. Údajně propuštěn v roce 1973 spolu se všemi ostatními válečnými americkými zajatci. Ale vrátil se do Spojených států až do 22. března 1979.

 

58 procent na imdb.com, na csfd.cz bez komentáře a bez hodnocení. Zahraniční komentáře nejsou filmu příliš nakloněny, obviňují Garwooda z podvodů, kolaborace, pošpinění památky všech zajatců a tvůrce z toho, že manipulují skutečností.

 

Žánr: Válečný

Země původu: USA

Rok vzniku: 1992

Délka: 96 minut

Původní název: The Last P.O.W.? The Bobby Garwood Story / Garwood: Prisoner of War / Under Arrest

Režie: Georg Stanford Brown

Námět: Robert Russell Garwood

Scénář: Edward Gold, John Pielmeier

Produkce: Charles W. Fries

Kostýmy: Laurel Frushour

Společnost: EMR Productions / Nexus Productions / Fries Entertainment

Hrají: Ralph Macchio (Robert Garwood), Martin Sheen, Noah Blake (Russ Grisset), Le Tuan (Ho), Steve Park (Hom), Joseph Hieu (zjizvená tvář), Henry Beckman (psychiatr), John Archie (P.O.W. 1), Juan F. Cejas (P.O.W. 2), Carl Jay Cofield (P.O.W. 3), Steve DuMouchel (P.O.W. 4), Roberto Escobar (kapitán Composto), Jeremy Kerns (P.O.W. 6), Jeff Lerner (P.O.W. 8), John Orofino (P.O.W. 10), Kevin Quigley (P.O.W. 11), Doug Woodzman (P.O.W. 12), Charles Bailey-Gates (námořní seržant), Mary Jane Buck (hotelová recepční), Son Dinh (velitel tábora), Phuoc M. Duong (velitel tábora), John Felix (novinář), Rob Fuller (obchodník), Gerg Gerard (psychiatr), Lynn Ladner (soudce), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (podle imdb.com 1,33:1)

Bonus: další filmy – viz výše