2LANDA s.r.o. – TACHO

V pátek 27. května 2011 se objevil na stáncích film režisérky Mirjam Landa s názvem TACHO. Na stánky film přináší společnost 2LANDA s.r.o., cena je 199,- Kč. A jak se lze dočíst na webu Daniela Landy – Vychází samostatně a nikoliv v papírové obálce, ale v hezkém pevném obalu… Černá komedie z prostředí rally. Život je o každém okamžiku.

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl.

Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie.  Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye…

Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku…
Tento film s původním názvem Dotkni se duhy se natáčel v květnu a červnu 2010 v Nitře na Slovensku, ve Zlíně a v okolí Prahy. Premiéra filmu se uskutečnila 1.12.2010.

K filmu vyšel i soundtrack a videoklip k písni TACHO.

Zadní strana

Země původu: Česko

Rok vzniku: 2010

Délka: 95 minut (dle obalu)

Režie: Mirjam Landa
Námět a scénář
: Mirjam Landa, Daniel Landa
Kamera
: Tomáš Kobolka
Hudba
: Daniel Landa
Producent
: Mirjam Landa, 2LANDA s.r.o.

Hrají: Daniel Landa, Olga Lounová, George Nicolas, Roman Pomajbo, Martin Havelka, Christopher Rithin, Julian Pindar, Rudolf Hrušínský, Kamila Magálová, Rudolf Hrušínský ml., Daniel Dangl, Timothy Otis, Robert Dern a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: DD 5.1 česky, DD 2.0 česky

Titulky: české pro neslyšící, anglické

Obraz: barevný

Bonus: teaser, trailer a videoklip k písni Tacho