Film a video – červen 2011

Některé předpovědi mi prostě nevycházejí. Ač web inzeruje stále třetí (květnové), na pulty už dorazilo další číslo novin Film a video, za 5,90 Kč je v prodeji červen 2011 (zřejmě od pátku 27. května 2011). V sobotu jsem v řeznictví našel pár výtisků, stejně málo jako minule, a nejspíš jsem opět jediný, kdo si ho koupil.

Aktuálních 32 stran působí „tlustěji" než minule, ale protože jsem předchozí číslo půjčil, nemohu posoudit, zda je to jen silnějším papírem, nebo stran opravdu přibylo. Seznam vydavatelských společností, které mají svoje loga na titulní straně, se nezměnil, takže přehled filmů stále není zdaleka úplný. A po zkušenostech z minula ani směrodatný, spousta titulů buď zcela zmizela, nebo poskočila o měsíc jinam.

Alespoň že stránky, věnované jednotlivým vydavatelům, potvrzují info, které už stihl Pavel M. zveřejnit v aktualitách – jak Bontonfilm, tak Magic Box (prostřednictvím pošetek distributora Eusebius) potěší – podrobnosti viz měsíční přehledy. Hodila by se ale stejně „podrobná" informace od Intersonicu, snad by se podle obalu konečně dalo třeba určit, co bude zač už podruhé slibované dvoudílné Naruto…

No, že bych za hit měsíce dle inzerce na titulní straně považoval pamětnický film Karel a já nebo dokumenty Atlantida – Ztracená civilizace či Noemova archa, to tvrdit nemůžu Stejně jako fakt, že v Tescu lze koupit recyklované soubory 3x za 99,- Kč nebo speciální akce v Bontonlandu, kdy k některým DVD FEXu dostane kupující jako dárek na výběr ze 4 dalších téhož vydavatele.

Články tradičně nacházejí inspiraci především ve vlastní FEXové produkci. Adina Mandlová, Vila pro Lídu Baarovou, Dojímavě lidský Jindřich Plachta, Děvčata nedejte se!, Život je krásný. Dostalo se ale i na další – Petr Nikolaev o Lidicích, Zlín Festival 2011, DVD versus Blu-ray 2. část, Připravte se na vězeňské peklo (Cela 211 na BR), Červnové novinky Bontonfilmu a Jízda králů od Vlastimila Vondrušky + článek o něm.

Tradiční abecední a kalendářní přehled doplňuje opět několik soutěží a taky poměrně nehezký přehmat grafiků:

Porovnejte obal a text...