Vapet dětem – Tajemný poklad

Po dlouhé sérii nejrůznějších animovaných příběhů Vapet v sobotu 4. června 2011 v ediční řadě Dětem nabídne opět hraný film Tajemný poklad v digipacku za 69,- Kč.

Noémie má sedm a tři čtvrtě roku, neukojitelnou zvídavost, ale má velmi pracující rodiče, takže je často sama. Naštěstí je tu sousedka, paní Lumbagová, která bydlí nad nimi a miluje malou slečnu babičkovskou láskou, má kočku, kanárka, ale hlavně spoustu času.

 

Na první výročí úmrtí jejího manžela, pana Emila, připomene jeho zjevení Noemii příběh, který starý pán rád vyprávěl – příběh o pokladu skrytém někde v bytě.

 

 

Noémie se rozhodne poklad najít a v průběhu hledání učiní několik poznání o světě dospělých.

 

Pomocí pouhých 29 hlasů na imdb.com 71 procent, na csfd.cz zatím jen pár fotek: Příjemné překvapení, film založený na sérii knih o sladké holčičce, sbližující se se starou paní při hledání pokladu. Roztomilý film s nostalgickým kouzlem.

Žánr: Rodinný

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2009

Délka: 101 minut

Původní název: Noémie: Le secret

Světová premiéra: 11. prosince 2009 – Kanada

Režie: Frédéric D’Amours

Námět: Gilles Tibo (kniha Noémie 1: Le secret de Madane Lumbago, 1996)

Scénář: Marc Robitaille

Produkce: Caroline Héroux, Christian Larouche

Hudba: Mario Sévigny, Marina Orsini, Ève Dallaire

Kamera: Bernard Couture

Střih: Eric Genois

Kostýmy: Lyse Bédard

Zvuk: Simon Poudrette, Stéphane Bergeron, Christian Rivest

Společnost: Les Films Christal

Natáčeno: Montréal, Québec, Kanada

Hrají: Raymond Bouchard (Émile Lumbago), Paul Doucet (François), Camille Felton (Noémie), Nathalie Girard (sexy žena), Sonny Hill (bankovní úředník), Rita Lafontaine (madam Lumbagoová), Nicolas Laliberté (Françis), Kim Lambert (Vendeuse), Marina Orsini (Jeanne), Sharlene Royer (Julie Tremblayová), Carole B. Thomas (Louise), Catherine Bégin (Micheline), Édith Cochrane (učitel Noémie), Michel Dumont (pan Bellemare), Mario Tessier (policista), José Gaudet (policista), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital francouzsky, česky, slovensky

Titulky: žádné

Obraz: barevný

Bonus: