Filmag dětem – Sněhová pohádka

Filmag ve středu 8. června 2011 v ediční řadě Dětem pokračuje ve výběru z nekončící studnice ruských pohádek, v prodeji bude Sněhová pohádka za 99,- Kč. Příběh plný kouzel a dobrodružství.

Kouzelná pohádka o tom, co všechno se může přihodit, když se poslední den v roce zastaví čas.

Z ruských zdrojů 

Přihodilo se 31. prosince… Rozpustilý chlapec Míťa získá kouzelné hodinky, o kterých koluje legenda, že když přestanou fungovat, zastaví se čas na celém světě. A nikdy nepřijde Nový rok. V okamžiku, kdy vloží hodinky do sněhuláka v místě, kde bývá srdce, začnou se dít podivné věci. Místo kusu sněhu stojí před Míťou stařík, který se představí jako Starý rok. Podivnému dědovi se rozhodně nechce jen tak odejít a za každou cenu touží po tom, aby se čas už nikdy nepohnul ani o minutu. Míťovi a jeho kamarádce Ljolje dá ještě hodně práce, než vše vrátí do správných kolejí.

Z ruských zdrojů

Z ruských zdrojů

Z ruských zdrojů 

Na imdb.com přes 60 procent, na csfd.cz zatím nic: Jedna z prvních (ne-li vůbec) sovětských pohádek, tolik odlišných od těch našich.

Zadní strana 

Žánr: Pohádka

Země původu: SSSR

Rok vzniku: 1959

Délka: 66 minut

Původní název: Снежная сказка / Snezhnaya skazka

Světová premiéra: 20. března 1960 – SSSR

Režie: Alexej Sacharov, Eldar Šengelaja

Scénář: Viktor Vitkovič, Grigorij Jagdfeld

Hudba: Jurij Levitin

Kamera: Viktor Listopadov, Jurij Schirtladze

Společnost: Mosfilm

Hrají: Igor Jeršov (Míťa), Alla Kožokina (Ljolja), Klára Lučko (Černá duše), Zinaida Naryškina (Papírová duše), Věra Altajskaja (Prodejní duše), Jevgenij Leonov (Starý rok), Michail Pugovkin (řidič), Nikolaj Sergejev (hodinář Petuškov), a další

Сюжет: Новогодние приключения мальчика Мити и слепленной им из снега девочки Лели. Действие происходит 31 декабря. В деревне, недалеко от города Синеярска, жил обыкновенный мальчик Митя. Утром в последний день старого года он слепил из снега девочку Лелю и привел ее в школу. По дороге мальчик заметил, что часы с его руки куда-то исчезли. Вскоре в школе появился злой старик – Старый год (Евгений Леонов), который не хочет уступать место Новому. Он стал искать волшебные часы, чтобы остановить время…

Жанр: Сказка

Страна: СССР

Год: 1959

Премьера: 20 марта 1960

Режиссер: Алексей Сахаров, Эльдар Шенгелая

На основе рассказа "Сказка среди бела дня"

Автор сценария: Виктор Виткович, Григорий Ягдфельд

Оператор: Виктор Листопадов, Юрий Схиртладзе

Композитор: Юрий Левитин

Художник: Лев Мильчин

Кинокомпания: Мосфильм

В ролях: Игорь Ершов (Митя – Тимошкин Дмитрий Иванович, ученик 3-го класса), Алла Кожокина (Лëля), Клара Лучко (Чёрная Душа), Зинаида Нарышкина (Бумажная душа), Вера Алтайская (Продажная душа), Евгений Леонов (Старый Год), Николай Сергеев (Петушков, часовой мастер), Михаил Пуговкин (шофёр)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 rusky, česky

Titulky: česky

Obraz: ač imdb.com tvrdí černobílý, je barevný PAL 4:3 (1,33:1)

Bonus: