Bontonfilm – Trable v ráji

Opět krajně nejistě lze odkázat na informace v novinách FEXu, v nichž je uvedeno, na rozdíl od webu, který Bontonfilm věnuje své levné trafikové produkci, že by se na pultech měly objevit Trable v ráji ve středu 8. června 2011 za cenu 99,- Kč. Vypadá jako ráj, ale je to peklo.

Pobyt na nádherném exotickém ostrově jako lék na manželskou krizi? Proč ne. Jenže když váš vztah hrozí zhroucením, může se i ráj proměnit v peklo na Zemi.

 

Lákavá nabídka levné luxusní dovolené na tropickém rajském ostrově v sobě pro páry v různé fázi vztahu skrývá nepříjemné překvapení. Součástí balíčku je i intenzivní partnerská terapie! Čtyři vztahy v různé fázi partnerské spokojenosti. Dave a Ronnie žijí v příšerném stereotypu, ale snaží si to nepřipouštět. Joey s Lucy drží manželství jen silou vůle. Nedávno rozvedený Shane se svou novou, o pěkných pár let mladší přítelkyní Trudy, podstoupí proces zpytování svědomí, na který opravdu nebyli připraveni. Jediný solidní vztah mají Jason a Cynthia, jenže, jak se ukáže, je to jen pracně udržovaná fasáda, která při setkání s výše zmíněnými přáteli najednou spadne.

 

Aby zachránili, co se dá, kývnou Jason a Cynthia na nabídku partnerské terapie v ostrovním tichomořském ráji Eden Resort. A protože toto letovisko nabízí úžasné skupinové slevy, vezmou spřátelené dvojičky s sebou. Písečné pláže, míchané nápoje, masáže a vodní radovánky zdarma, romantické procházky při západu slunce – to by bylo, aby se všechno nespravilo. Jenže věc má malý háček – spíš velký hák. Letovisko vede neortodoxní manželský poradce Monsieur Marcel, který všem osmi účastníkům nastaví poměrně přísný "výchovný" režim stylem "Berte, nebo táhněte zpátky na pevninu." 

 

Manželé se drilu podvolí a dobrovolně se ocitnou v pekle, z něhož mají vyjít posílení, zamilovaní a šťastní. Neobvyklé metody podivínského majitele komplexu zahrnují plavání mezi žraloky i intimní lekce jógy s až příliš vášnivým instruktorem. Všichni se utkají s vlastními strachy i se svými přáteli a učiní poslední legrační pokus o záchranu svých manželství i toho, co měla původně být nejlepší dovolená jejich životů!

V tomhle nezáviděníhodném aranžmá se naštěstí ocitají skvělí američtí komici, takže lze očekávat, že si jejich utrpení budete náležitě užívat. 

Na imdb.com 54, na csfd.cz 52 procent: Nejfotogeničtější ostrov Karibiku a co je to platné. Vesměs děsná otrava.

Zadní strana 

Žánr: Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 2009

Délka: 109 minut

Původní název: Couples Retreat

Světová premiéra: 8. října 2009 – Austrálie, Nový Zéland

Kinopremiéra v ČR: 31. prosince 2009

Režie: Peter Billingsley

Scénář: Jon Favreau, Vince Vaughn, Dana Fox

Produkce: Dana Fox, John Isbell, Micah Mason, Udi Nedivi, Guy Riedel, Sandra J. Smith, Scott Stuber, Victoria Vaughn, Vince Vaughn

Hudba: A. R. Rahman

Kamera: Eric Alan Edwards

Střih: Dan Lebental

Kostýmy: Susan Matheson

Společnost: Universal Pictures / Relativity Media / Wild West Picture Show Productions / Stuber Productions

Natáčeno: Bora-Bora, Tahiti, Francouzská Polynésie / Downey Studios – 12214 Lakewood Boulevard, Downey, Kalifornie, USA / Illinois, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / O’Hare International Airport, Chicago, Illinois, USA / St. Regis Bora Bora Resort, Bora-Bora, Tahiti, Francouzská Polynésie / Universal Studios – 100 Universal City Plaza, Universal City, Kalifornie, USA

Hrají: Jason Bateman (Jason Smith), Kristen Bell (Cynthia), Faizon Love (Shane), Vince Vaughn (Dave), Jon Favreau (Joey), Malin Akerman (Ronnie), Kristin Davis (Lucy), Kali Hawk (Trudy), Tasha Smith (Jennifer), Carlos Ponce (Salvadore), Peter Serafinowicz (Sctanley), Jean Reno (Marcel), Temuera Morrison (Briggs), Jonna Walsh (Lacey), Gattlin Griffith (Robert), Colin Vaiocchi (Kevin), Vernon Vaughn (děda Jim Jim), Jersey Jim (kouzelník), Paul Boese (prodejce motocyklů), Daniel Cage Theodore (prodejce), Phillip Jordan (prodejce), John Michael Higgins (terapeut), Ken Jeong (terapeut), Charlotte Cornwell Therapist (terapeutka), Amy Hill (terapeutka), Karen Shenaz David (ošetřovatelka), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky, anglicky, voice-over polsky

Titulky: česky, anglicky, polsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,85:1)

Bonus: Alternativní závěr: Zpátky v Chicagu; Nepovedené záběry; Vynechané scény; Prodloužené scény; Největší hity terapie; Nalezený ráj: Natáčení na Bora Bora; Co se skrývá za jógou; Komentář režiséra Petera Billingsleyho a herce/spoluscénáristy/producenta Vince Vaugha