Bontonfilm – Žhavé výstřely

Parodií existuje celá řada, ale jen některé z nich se mohou honosit tím, že jsou opravdu povedené. Bontonfilmu v edici Cinema Club v pátek 10. června 2011 nabídne první z dvojice komedií Žhavé výstřely za 99,- Kč. Svět a operace Spící lasička jsou ohroženy, hlavní hrdina se totiž nemůže zbavit komplexů z dávného selhání.

Nejdříve bylo Připoutejte se, prosím! Pak přišla Bláznivá střela. A teď jsou tu Žhavé výstřely. Komedie, která si bere na mušku klasické americké filmy o pilotech, vás každopádně ohromí. Uhaste všechny cigarety a zkontrolujte, zda máte sedadlo ve vzpřímené pozici. Chystáte se totiž vzlétnout na cestu zábavy, šílených nápadů a bláznivých vtipů – ale buďte opatrní… Něco legračního totiž visí ve vzduchu!

Po dvaceti letech od zřícení vojenské stíhačky se na základně setkávají děti aktérů této dávné tragédie, aby v novém chlapském soupeření odčinili viny rodičů.

Na začátku se velitel vojenské letecké základny Block vydá do prérie, aby přiměl k návratu nejlepšího pilota námořního letectva, Seana Harleye, řečeného Machr, který odešel od letectva kvůli fobii způsobené selháním jeho otce před dvaceti lety. Mladík žije mezi indiány pod jménem Měkká Tlapička a odmítá se vrátit. Na radu moudrého indiánského starce však své rozhodnutí změní. Na základně se seznámí nejen s kolegy – šilhavým pilotem Jimem Pfaffenbachem zvaným Průserář, obětavým Petem Thompsonem řečeným Smolař a Kentem Gregorym, který obviní jeho otce ze smrti svého otce – ale také se sympatickou psychiatričkou Ramadou Thompsonovou.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Piloti se připravují na tajnou operaci Spící lasička, jejímž cílem je zlikvidovat atomové základny arabského diktátora. Průmyslník Wilson chce prosadit do výzbroje vlastní superletadlo a to i za cenu sabotáže. Vybere si k tomu právě letadla připravující se do akce. Mezitím se ve vojenském baru setká Ramada se svým bývalým milencem Kentem a novým přítelem Machrem. Večer skončí rvačkou mezi oběma soky a poté kulinářsko milostnými hrátkami Machra s Ramadou. Kvůli tomu ovšem pilot zmešká ranní nástup a do vzduchu místo něj vzlétne Průserář, který svou šilhavostí způsobí děsivou havárii. Přesto jednotka odlétá do oblasti Středozemního moře, kde se na letadlové lodi mají připravit k akci.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Přes velmi špatný psychický stav je Machr postaven do čela formace. Vinou sabotáže však nemohou piloti nepřítele zasáhnout, což vyřeší kapitán Block tím, že otupělému Machrovi vypráví do sluchátka o hrdinství jeho otce, čímž pilota vzpruží a ten se hravě vypořádá jak s nepřátelskými letadly, tak s jejich základnou i diktátorem samotným. Na palubu letadlové lodi se sice vrátí jako pravý hrdina ve vraku bez podvozku, paliva i bez křídel, ale zhrzen nešťastnou láskou – domnívá se, že Ramada miluje Kenta – se vrátí do prérie. V indiánském týpí ho však čeká několik nečekaných překvapení…

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Imdb.com 65, csfd.cz 84 procent: Originální parodie na všechno. Takhle má vypadat vtipný film!

Zadní strana dosavadního vydání

Žánr: Komedie / Akční / Válečný

Země původu: USA

Rok vzniku: 1991

Délka: 85 minut (1:21:16)

Původní název: Hot Shots!

Světová premiéra: 31. července 1991 – USA

Kinopremiéra v ČR: 27. února 1992

Režie: Jim Abrahams

Scénář: Jim Abrahams, Pat Proft

Produkce: Bill Badalato, Janet Graham, Stephen McEveety, Greg Norberg, Pat Proft

Hudba: Sylvester Levay

Kamera: Bill Butler

Střih: Jane Kurson, Eric A. Sears

Kostýmy: Mary Malin

Společnost: Twentieth Century Fox Film Corporation

Natáčeno: Civilian Flight Test Center, Mojave Airport – 1434 Flightline Street, Mojave, Kalifornie, USA / Hollywood Forever Cemetery – 6000 Santa Monica Blvd., Hollywood, Los Angeles, Kalifornie, USA / Hollywood, Los Angeles, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA / March Air Force Base, Riverside, Kalifornie, USA / Red Rock Canyon, Kalifornie, USA / Ridgecrest, Kalifornie, USA / San Diego, Kalifornie, USA

Hrají: Charlie Sheen (poručík Sean Machr Topper Harley / Rhett Butler / Superman), Cary Elwes (poručík Kent Gregory), Valeria Golino (Ramada Thompsonová / Scarlett O’Harová / Lois Laneová), Lloyd Bridges (admirál Thomas ‚Tug‘ Benson), Kevin Dunn (korvetní kapitán James Block), Jon Cryer (Jim Padák ‚Wash Out‘ Pfaffenbach ),William O’Leary (Pete Mrtvola ‚Dead Meat‘ Thompson), Kristy Swanson (Kowalskiová), Efrem Zimbalist Jr. (Wilson), Bill Irwin (Buzz Harley), Heidi Swedberg (Mary Thompsonová), Bruce A. Young (‚Red‘ Herring), Ryan Stiles (‚Mailman‘ Farnham), Rino Thunder (Owatonna ‚The Old One‘), Mark Arnott (Rosener), Ryan Cutrona (kapitán Margolis), Don Lake (doktor), Kelly Connell (letový dispečer), Tony Simotes (řidič ambulance), Don Luce (záchranář), Judith Kahan (zdravotní sestra), Jeff Bright (komunikační důstojmík), Jimmy Lennon Jr. (vyvolávač v ringu), Marie Thomas (Francine), Ryan Fitzgerald (Scooter), Al Clegg (Jazz), Pat Proft (Lawrence Lipps), Marc Shaiman (pianista), a další

Lokalizace DVD

Menu DVD

Údaje o DVD:

Výběr kapitol

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, maďarsky, voice-over polsky

Titulky: česky, anglicky, bulharsky, chorvatsky, maďarsky, polsky, slovinsky, rumunsky, srbsky

Nastavení zvuku a titulků - 1. část

Nastavení titulků - 2. část

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,85:1)

Bonus: žádný