Levné knihy – Bazén

Na pultech další důkaz toho, že nabídka bude zřejmě pravidelná a že se vyplatí dodávat i mimo svou vlastní prodejní síť. V sobotu 11. června 2011 za 69,- Kč v prodeji další film z katalogu společnosti Levné knihy, jehož remaku jsme se dočkali na pultech již mnohokrát. Nyní tedy původní Bazén s Romy Schneider a Alainem Delonem.

Novinářka Marianne prožívá dovolenou v luxusní vile na pobřeží Středozemního moře s přítelem Jean-Paulem, neúspěšným spisovatelem, který nyní pracuje v reklamě. Vilu jim půjčili přátelé, kteří na léto odjeli do zahraničí. Marianne a Jean-Paul jsou spolu již přes dva roky a zdá se, že jejich vztah je silný.

 

Pak ale přijíždí na nečekanou návštěvu Harry s osmnáctiletou dcerou Penelopou. Marianne a Harry byli před čtyřmi lety milenci, což Jean-Paul sice neví, ale má jisté podezření. Téměř okamžitě vzniká mezi čtyřmi protagonisty napětí, které se postupem času neustále zvyšuje.

 

Jean-Paul se začne pomalu sbližovat s Penelopou. Ta mu otevřeně řekne, co si o něm její otec myslí: že je budižkničemu, který to nikdy nikam nedotáhne, že mu Marianne přenechal, když jí měl dost, ale kdykoli by ji mohl snadno získat zpět.

 

Krásná letní astmosféra je pryč, příjezd Harryho vše zničil. V této chvíli ještě nikdo netuší, že příběh bude mít tragické zakončení…

Na imdb.com necelých 70, na csfd.cz téměř 75 procent. Pro někoho neskutečný nudný opruz bez děje, pro jiné dokonale zahraná katarze lidských vztahů s výbornými herci.

Žánr: Drama / Krimi

Země původu: Itálie / Francie

Rok vzniku: 1969

Délka: 118 minut

Původní název: La piscine

Světová premiéra: 31. ledna 1969 – Francie

Režie: Jacques Deray

Námět: Jean-Emmanuel Conil (původní scénář)

Scénář: Jean-Claude Carrière, Jacques Deray

Produkce: Gérard Beytout

Hudba: Michel Legrand

Kamera: Jean-Jacques Tarbes

Střih: Paul Cayatte

Kostýmy: André Courrèges

Společnost: Société Nouvelle de Cinématographie / Tritone Cinematografica

Natáčeno: Ramatuelle, Var, Francie / Saint-Tropez, Var, Francie

Hrají: Alain Delon (Jean-Paul), Romy Schneider (Marianne), Maurice Ronet (Harry), Jane Birkin (Penelope), Paul Crauchet (Leveque), Steve Eckardt (Fred), Maddly Bamy (mulatka, tanečnice), Suzie Jaspard (Emilie), Thierry Chabert (přítel), Stéphanie Fugain (přítelkyně), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky, česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný

Bonus: žádný