ABCD Video – Na cestách kolem světa 1 – Paříž

Ve středu 22. června 2011 po ukončení první série o krásách naší vlasti přichází ABCD video s novou barevně odlišnou edicí cestopisných filmů, za 49,- Kč na pulty přichází Na cestách kolem světa 1 – Paříž.

Na DVD najdete dva filmy – Dnešní Paříž a Paříž z roku 1995. Máte možnost srovnání, jak se toto magické město nad Seinou proměnilo.

Paříž je „městem světla", „městem lásky" a „metropolí módy". Nábřeží Seiny, Montmartre a Latinská čtvrť nám vypráví o umělcích, kteří tu kdysi žilia tvořili: Dumas, Zola a Victor Hugo, který nezapomenutelným způsobem zachytil atmosféru města; a o malířích, kteří Paříž zvěčnili na svých plátnech. Během měsícem zalitých nocí a v mlhavých podzimních ránech se nám opět zjevuje Modigiliani, Renoir a Toulouse-Lautrec.

Každý kout tu připomíná nějakou scénu z francouzského filmu a vy jen čekáte, kdy se vedle vás objeví Jean Gabin nebo Belmondo. Ulice a náměstí v sobě ukrývají cosi z dob Krále slunce, „Muže se železnou maskou" a Napoleona. V kavárnách zní šansony Edith Piaf a Yves Montanda. Moulin Rouge baví své hosty a Leonardova Mona Lisa se v Louvru tajemně usmívá. Na Pont Neuf si dávají schůzku milenci, doprava pod Vítězným obloukem nikdy neustává a ocelová konstrukce Eiffelovky se klene nad bělostnými zdmi katedrály Notre Dame a baziliky Sacre Coeur…

Zadní strana 

Údaje o DVD:

Délka: cca 59 minut + 64 minut bonusy

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL 4:3

Bonus: Paříž 1995 (dokumentární film), ukázky z filmů na DVD