Intervideo – Emma – královna jižních moří I.

Těžko soudit, zda to má smysl, ale původní ediční plány zůstávají nezměněny, i když se už dlouho žádný z hlášených titulů dodnes na pultech neobjevil. Na stránkách společnosti Intervideo jsou na středu 15. června 2011 hlášeny dva díly televizní minisérie Emma – královna jižních moří, první díl nejspíš za 69,- Kč.

Emma Eliza Coeová se narodila jako míšenka ve druhé polovině 19. století jako dcera domorodé princezny království Samoa a Jonase Coea, prvního amerického konzula v této oblasti.

Během svého života se americko-polynéská kráska stala přítelkyní, často důvěrnou, mnoha významných osobností Evropy a Spojených států.

V první části dvoudílného filmu o životních osudech exotické krasavice, která se proslavila jako "Královna jižních moří", poznáte Emmu jako dívku, pohoršující misionáře svými "domorodými" způsoby. Je poslána do prudérního kláštera v San Franciscu, a přestože je po několika letech vyloučena, získá vzdělání. Nejen od jeptišek, ale také díky své přítelkyni, soukromé učitelce a spolehlivé rádkyni doktorce Laneové. Můžete vidět její osudové setkání s lodním kapitánem, málomluvným dobrodruhem Tomem Farrellem a další barvité životní kapitoly.

Na imdb.com 35 hlasů udělilo 72 procent, na csfd.cz 68: Snímek inspirovaný skutečnou historickou osobností poslední samojské královny.

Zadní strana 

Žánr: Drama

Země původu: Austrálie

Rok vzniku: 1988

Délka: 87 minut

Původní název: Emma: Queen of the South Seas I

Režie: John Banas

Námět: Geoffrey Dutton (román "Queen Emma of the South Seas")

Scénář: Ann Chapman, Rob Chapman, Petru Popescu

Produkce: Antony I. Ginnane, Ross Matthews

Kamera: Geoff Burton

Střih: Wayne LeClos

Kostýmy: Graham Purcell

Společnost: Anro Productions

Natáčeno: Sydney, New South Wales, Austrálie / Taveuni, Fidži

Hrají: Barbara Carrera (Emma Coeová), Steve Bisley (kapitán Tom Farrell), Thaao Penghillis (Albert), Hal Holbrook (Jonas Coe), Barry Quin (W. H. Lyttelton), Ron Haddrick (reverend Brown), Rebecca Rigg (Phebe Coe Parkinsonová), Gerard Kennedy (kapitán Rabardy), June Salter (Dr. Laneová), E. G. Marshall (prezident Grant), Henn Johannes (poručík Kolbe), Nathaniel Lees (král Malietoa Laupepa I), Bob Baines (pan Keegan), Andrew Tighe (kapitán Forsythe), Jim Kemp (Richard Parkinson), Anna Maria Monticelli (princezna Le’utu), Ramon Rimoni (Asi Tunipopo), Paul Sifis (mladý Asi), Rebekah Elmaloglou (mladá Emma), Michael Long (kapitán Stevens), Malcolm Robertson (guvernér Hahl), David Nettheim (císař Vilém II), Ray Hadfield (Helmuth Poppe), Halina Abramowitz (Helle Poppeová), Robin Eyre (Coe Forsayth ve 3 letech), Shaun Revell (Coe Forsayth v 7 letech), Robert Mammone (Coe Forsayth ve 20 letech), Alfred Bell (reverend Ellerby), Tony Turner (reverend Schmidt), Nic Gazzana (otec Lucarelli), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus:

Technická kvalita filmu odpovídá stáří archivu.