Bontonfilm – Percy Jackson: Zloděj blesku

V evidenci máme další titul Bontonfilmu, tentokrát je to Percy Jackson: Zloděj blesku, který by měl dorazit na pulty ve čtvrtek 16. června 2011 za cenu 99,- Kč. Napůl člověk a napůl bůh. Teď se ukáže, jestli je také hrdina.

Moderní a mýtický svět se střetávají v tomto bouřlivém fantasy dobrodružství s Piercem Brosnanem, Rosario Dawson a Umou Thurman v rolích, v jakých je dosud neznáte!

Teenager Percy Jackson má ve škole věčně problémy. To je ale to nejmenší, co mu teď dělá starosti. Sice je právě začátek 21. století, ale zdá se, že antičtí bohové z bájného Olympu se rozhodli sestoupit ze svých trůnů a tím i vstoupit do Percyho života. Percy se totiž z ničeho nic dozvídá, že jeho skutečným otcem je Poseidon, bůh moří a vodního živlu. A to mimo jiné znamená, že Percy je napůl člověk, napůl bůh. Aby toho nebylo málo, nejvyšší z bohů, samotný Zeus, Percyho obviní, že ukradl jeho magickou hůl ukrývající blesky… a o níž se bez nadsázky dá říct, že jde o nejstarší zbraň hromadného ničení.

Percy se proto musí připravit na nejnáročnější dobrodružství ve svém životě a karty pro něj nemůžou být rozdány nepříznivěji. Nad celým světem se začnou stahovat zkázonosné mraky a tak se Percy vypraví do Tábora Napůl Vyvolených, kde se musí naučit ovládat své nově nabyté schopnosti a dovednosti, aby i díky nim dokázal zabránit hrozící zničující válce mezi bohy.

 

Během výcviku se skamarádí s dalšími mladými polobohy – válečnicí Annabeth, která hledá svoji matku a s kamarádem z dětství a svým ochráncem, Groverem, což je ve skutečnosti statečný, ale značně nezkušený satyr.

Percy se s kamarády vydá na transkontinentální výpravu napříč zemí, aby dokázal svou nevinu, objevil ukradený blesk a zabránil válce mezi bohy, která by mohla zničit celý svět!

 

Neuvěřitelná cesta je zavede nejen šest set pater nad střechy New Yorku, do výšin bájného paláce na vrcholu Olympu, ale také do pekelného podzemí ukrývajícího se ve skalách za slavným nápisem Hollywood. Na úspěchu jejich cesty závisí osud celého světa i život Percyho matky, kterou se pokusí zachránit ze samých hlubin ohnivého podsvětí.

Na imdb.com 58, na csfd.cz 56 procent: Řecké báje po americku zahlcené digitálními triky, směšně hloupý scénář, ale nakonec efektní zábava v rychlém tempu.

Zadní strana dosavadního vydání 

Žánr: Akční / Dobrodružný / Rodinný / Fantasy

Země původu: Kanada / USA

Rok vzniku: 2010

Délka: 119 minut

Původní název: Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief

Světová premiéra: 2. února 2010 – Kanada

Kinopremiéra v ČR: 11. února 2010

Režie: Chris Columbus

Námět: Rick Riordan

Scénář: Craig Titley

Produkce: Michael Barnathan, Chris Columbus, Thomas M. Hammel, Mark Morgan, Guy Oseary, Mark Radcliffe, Karen Rosenfelt, Karen Swallow

Hudba: Christophe Beck

Kamera: Stephen Goldblatt

Střih: Peter Honess

Kostýmy: Renée April

Společnost: Fox 2000 Pictures / 1492 Pictures / Imprint Entertainment / Sunswept Entertainment / TCF Vancouver Productions

Natáčeno: Mission, British Columbia, Kanada / Nashville, Tennessee, USA / Vancouver, British Columbia, Kanada / Westin Bayshore Hotel, Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Logan Lerman (Percy Jackson), Brandon T. Jackson (Grover Underwood), Alexandra Daddario (Annabeth Chaseová), Jake Abel (Luke), Sean Bean (Zeus), Pierce Brosnan (pan Brunner / Chiron), Steve Coogan (Hades), Rosario Dawson (Persephone), Melina Kanakaredes (Athena), Catherine Keener (Sally Jacksonová), Kevin McKidd (Poseidon), Joe Pantoliano (Gabe Ugliano), Uma Thurman (Medusa), Julian Richings (Ferryman), Bonita Friedericy (hysterická žena), Annie Ilonzeh (Afroditina dívka), Luisa D’Oliveira (Afroditina dívka), Elisa King (Afroditina dívka), Tania Saulnier (Afroditina dívka), Christie Laing (Afroditina dívka), Crystal Tisiga (Afroditina dívka), Marie Avgeropoulos (Afroditina dívka), Marielle Jaffe (Afroditina dívka), Alexis Knapp (Afroditina dívka), Sewrinda Swan (Afrodita), Dimitri Lekkos (Apollo), Ona Grauer (Artemis), Stefanie von Pfetten (Demeter), Conrad Coates (Hephaestus), Erica Cerra (Hera), Dylan Neal (Hermes), Luke Camilleri (Dionysus), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky

Titulky: česky, anglicky, bulharsky, chorvatsky, maďarsky, islandsky, hebrejsky, rumunsky, slovinsky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: