Popron – Princ a Železný Jan

Další DeFáckou pohádku nabízí Popron v úterý 14. června 2011, za 49,- Kč je to Princ a Železný Jan. O princi, jenž opustil nádheru zlata a získal bohatství svobody a lásky! Film režiséra Karla Heinze Lotze Železný Jan vypráví jednu z méně známých pohádek bratří Grimmů.

Železný Jan vládne lesům a dbá o to, aby lidé žili s přírodou v míru a přátelství. Jeho úhlavním nepřítelem je zlomocný Černý myslivec, který ho uvrhne do temného vězení skal. Princ Jáchym vrátí vládci lesů svobodu. Neobstojí ve zkoušce a nemůže zůstat v jeho království. Vydává se na cestu do sousední země a setkává se s princeznou Ulrikou, pro jejíž lásku podstoupí nerovný boj s proradným Černým myslivcem. Železný Jan splatí v rozhodné chvíli svůj dluh a pomůže mu zvítězit nad lstivým nepřítelem.

Na imdb.com neprůkazných 9 hlasů a skóre 36 procent, na csfd.cz nic.

Zadní strana 

Žánr: Pohádka

Země původu: NDR

Rok vzniku: 1988

Délka: 79 minut

Původní název: Der Eisenhans

Světová premiéra: 30. září 1988 – NDR

Režie: Karl-Heinz Lotz

Námět: Katrin Lange, Jacob Grimm, Wilhelm Grimm

Scénář: Michael Göthe, Paul Lehmann, Karl-Heinz Lotz

Produkce: Martin Sonnabend

Hudba: Andreas Aigmüller

Kamera: Michael Göthe

Střih: Helga Gentz

Kostýmy: Regina Viertel

Zvuk: Rosemarie Linde

Architekt: Paul Lehmann

Společnost: Deutsche Film

Hrají: Dirk Schoedon (Železný Jan), Gundula Köster (princezna), Asad Schwarcz (princ Jáchym), Johannes Knittel (1. král), Werner Godemann (2. král), Peter Prager (Černý myslivec), Wilfried Loll (kanonýr), Gudrun Okras (1. dvorní dáma), Lydia Billiet (2. dvorní dáma), Marita Böhme (3. dvorní dáma), Axel Werner (1. hofmistr), Peter Dommisch (2. hofmistr), Ilse Voigt (prababička), Christel Leuner (babička), Susanne Böwe (matka), Judith Lehmann (dcera), Carl Heinz Choynski (maršál), Eckhard Müller (vrchní kuchař), Bert Franzke (kuchař knedlíků), Mario Turra (cukrář), Peter Kube (kuchař), Rudolf Frickau (zahradník), Mirko Haninger (mim), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné

Obraz: barevný PAL 4:3

Bonus: žádný