Vaříme s MF DNES – DVD Jamie Oliver 3

 

Deník Mladá Fronta DNES v pondělí 30. dubna 2007 pokračuje v sérii šesti DVD, které obsahují vybrané díly ze série Oliver´s Twist pod názvem Vaříme s MF Dnes 3, a které představují kulinářské umění Jamieho Olivera. Cena disku je opět 38,- Kč

 

 

 

Jamie Oliver je jedna z největších celebrit v oblasti vaření vůbec. Jeho recepty ho proslavily po celém světě. 

 

Jamie Oliver, nejpopulárnější britský kuchař, známý z televizní obrazovky jako "Šéfkuchař bez čepice". Ve svých pořadech ukazuje, že vaření je skvělá zábava. Sám o sobě říká: "Jsem takový mlsoun, který rád vymýšlí chutné věci a zkouší zajímavé recepty z ingrediencí, které má každý z nás doma." A tomu odpovídá i jeho heslo:" Vychutnej si jídlo dvakrát – jednou očima, poté na jazyku."

 

Indické speciality – Zeleninové přílohy – To nejlepší z irské kuchyně

 

OBSAH DVD:

 

1. Bollywood 

Bollywoodská horečka zachvátila Londýn! Jamie se inspiruje indickým filmem a rozhodne se uspořádat Bollywoodskou párty na oslavu indického národního pokladu, indické kuchyně.

 

2. Jak na zeleninu 

Už několik měsíců pracují hned vedle Jamieho kuchyně stavaři. Jamie už toho má plné zuby a chce, aby šli o dům dál. A tak se stavaře rozhodne uplatit pečínkou k obědu. Připraví pečené kuře s často nedoceňovanou zeleninou, kterou zázračně přemění v pokrm, nad kterým se sbíhají sliny.

 

3. Angličan a Ir 

Jamie se schází s irským šéfkuchařem a snaží se zjistit, v čem vlastně spočívá tajemství irské kuchyně. Návštěva restaurace Lindsay House se mění v lekci o tradičních irských ingrediencích a pokrmech. Jamie připravuje tradiční irské vepřové a vytvoří svou vlastní verzi klasické irské bramborové kaše.