Levné knihy – Svěřuji ti svou ženu

V úterý 21. června 2011 dorazilo za 69,- Kč další DVD z katalogu společnosti Levné knihy, tentokrát podle titulku na obalu po 67 letech obnovená premiéra německé komedie Svěřuji ti svou ženu s Adinou Mandlovou.

Heinz Rühmann a Adina Mandlová v německé komedii z roku 1943 plné groteskních omylů, honiček, záměn a pikantních situací.

Svobodný mládenec Peter hlídá manželku svého přítele. Ta totiž přísahala svému muži nevěru, pokud proti její vůli odjede na služební cestu. A Robert se svou sekretářkou právě odjíždí.

V hlavní roli Adina Mandlová pod pseudonymem Lil Adina.

Přestože je tato nevinná komedie jediným německým filmem, ve kterém česká superstar Adina Mandlová hrála, lze říci, že ji stál kariéru. Po válce byla jako exemplární případ vězněna za kolaboraci, a i když byla později "pro nedostatek důkazů" propuštěna, na veleúspěšnou předválečnou kariéru už se jí nikdy nepodařilo navázat.

Zatímco na imdb.com málo nad 50 procent, na csfd.cz přes 70 a místo hodnocení podle některých tuctové zapomenutelné komedie vesměs politizující úvahy o vlivu filmu na osud hlavní představitelky.

Zadní strana 

Žánr: Komedie

Země původu: Německo

Rok vzniku: 1943

Délka: 83 minut

Původní název: Ich vertraue Dir meine Frau an

Světová premiéra: 2. dubna 1943 – Německo

Režie: Kurt Hoffmann

Námět: Johann von Vásáry (divadelní hra)

Scénář: Bobby E. Lüthge, Erich Kästner, Helmut Weiss

Produkce: Heinz Rühmann

Hudba: Franz Grothe

Kamera: Willy Winterstein

Střih: Elisabeth Pewny

Společnost: Terra-Filmkunst GmbH Berlin (Herstellungsgruppe Heinz Rühmann)

Natáčeno: Berlín, Německo

Hrají: Heinz Rühmann (Peter Trost), Adina Mandlová aka Lil Adina (Ellinor Deinhardtová), Werner Fuetterer (Robert Deinhardt), Else von Möllendorff ( sekretářka Lil), Arthur Schröder (advokát Kurt), Paul Dahlke (boxer Alois), Kurt von Ruffin (Freddy Hansen), Alexa von Porembsky (pokojská), Willi Witte (Fritz, bratr Ellinor), Ingrid Ostermann (sekretářka Mary), Wilhelm Bendow (barman), Clemens Hasse (plavčík), Gerhard Bienert (dopravní policista), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 německy

Titulky: česky

Obraz: černobílý PAL 4:3 (1,37:1)  

Bonus: žádný