Hollywood Classic Entertainment – Alfa a Omega 3D

Když to vyšlo jednomu, nutně to musí zkoušet i ostatní. Animáky (některé) jsou úspěšné, 3D zpracování (někdy) je úspěšné, hup šup do toho. Hollywood Classic Entertainment v pátek 24. června 2011 nakonec za 99,- Kč mimo ediční řady nabízí další animovanou variaci na Shakespeara Alfa a Omega. Dobrodružství tlapek ve 3D. Uvnitř 3D brýle zdrama. Lze přehrát na všech DVD přehrávačích a TV.

Co nemůže postrádat správné dobrodružství na cestě? Stopování, naskakování do rozjetých náklaďáků, rozzlobené medvědy, píchavé dikobrazy nebo setkání s husou golfistkou a kačerem coby nosičem holí. Jen se zeptejte Kate a Humphrey! Jsou to dva vlci z jedné smečky. Ovšem s pořádnými rozdíly. Kate je z rodu Alfa a její otec je jeden z vůdců smečky, takže se mladá vlčí dáma musí chovat podle toho – vznešeně a odpovědně vůči osudu celé rodiny (trochu připomíná bojovnici Laru Croft). Humphrey je Omega vlk, to znamená, že stojí na nejnižší příčce hierarchie. To mu umožňuje být absolutně svobodný – tráví celé dny s kamarády, baví se a paří. Aby zajistil klid ve smečce, otec Kate se rozhodne zasnoubit svou dceru se synem konkurenčního Alfa samce. Nicméně, čáru přes rozpočet všem plánům udělají lidé. Při lovu zasáhnou Kate a Humphreyho uspávající střelou. Oba mladí vlci pak procitnou daleko od domova v přírodním parku v Idahu, kde by podle lidí měli založit rodinu. Oni se ale rozhodnou jinak – vypraví se napříč kontinentem zpět domů, do Jasperova národního parku v Kanadě. Jak to ale dát dohromady, když Humphreyho heslo je "Ať se všichni baví!", zatímco Kate prosazuje "Já jsem vůdkyně"? Při své dobrodružné cestě se naučí spolupracovat jako tým a, jak jistě brzy uhodnete, se do sebe zamilují. Jak je ale přivítá rozhádaná smečka? Podaří se jim zachránit vlčí rod?

 

Vnitřní strana obalu 

 

A ještě verze textu z obalu:

 

Pekelně divoká jízda. Alfou i omegou animovaného dobrodružství je vlčí odvaha, nasazení a legrace.

 

Dva vlky čeká dlouhá a nebezpečná cesta domů, na jejímž konci číhá zcela nečekaná překážka. U vlků to chodí jako za starých časů. Vlci Alfa vedou smečku a vyznávají sílu, disciplínu a zodpovědnost. Omegy nešéfují nikomu a ani nechtějí, protože se raději baví a užívají si. Moc se spolu nebaví a hlavně spolu nesmějí randit. Tak zní zákon. Vlčice Kate je alfa, vlk Humphrey je omega a kdyby to lidé věděli, nepřevezli by právě je násilím z jejich domova v divokých horách do svého národního parku. Stalo se a oba vlci, jejichž náhled na svět nemůže být rozdílnější, musí držet při sobě, aby dlouhé putování zpět ke své smečce zvládli.

 

Čím dál hůř, na imdb.com 48, na csfd.cz 51 procent: Strašná nuda, naivní scénář, prázdná snaha ov típky za každou cenu a příšerná grafika.

Zadní strana 

Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Rodinný / Romantický

Země původu: USA / Indie

Rok vzniku: 2010

Délka: 85 minut

Původní název: Alpha and Omega

Světová premiéra: 16. září 2010 – Rusko

Kinopremiéra v ČR: 30. září 2010

Režie: Anthony Bell, Ben Gluck

Scénář: Chris Denk, Ben Gluck, Steve Moore

Produkce: Noah Fogelson, Ken Katsumoto, Tracey Kimball, A. K. Madhavan, Steve Moore, Michael Paseornek, Priyank Raj, Seemha Ramanna, Richard Rich, Timothy Yoo

Hudba: Chris P. Bacon

Střih: Scott Anderson, Joe Campana

Společnost: Lions Gate Family Entertainment / Crest Animation Productions

Hlasy: Justin Long (Humphrey), Hayden Panettiere (Kate), Dennis Hopper (Tony), Danny Glover (Winston), Larry Miller (Marcel), Eric Price (Paddy / Mooch), Vicki Lewis (Eve), Chris Carmack Garth), Kevin Sussman (Shakey), Brian Donovan (Salty), Christina Ricci (Lilly), Mela Lee (Candy), Bitsie Tulloch (Sweets), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, slovensky  

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: film o filmu, upoutávka