Vapet – Láska na ostří meče

Mezi reedicemi, které nabízí Vapet, si statut premiér udržuje pouze pondělní řada, 27. června 2011 to bude Láska na ostří meče v digipacku za 99,- Kč. Čínský Romeo a Julie v akčním provedení.

Akční film natočený podle staré čínské legendy o tragické lásce dvou mladých lidí.

Krásná a inteligentní Jangi (Yanzhi) touží po vzdělání, které má jako dívka odepřeno. V přestrojení za mladíka se jí podaří dostat do školy bojových umění. Při výcviku se ale postupně ukáže, že nemá na bojové umění zrovna nadání a místo toho se zamiluje do Velkého bratra, nejlepšího bojovníka z celé školy. Ve chvíli, kdy si oba myslí, že našli štěstí jeden ve druhém, musí Jangi školu opustit a vrátit se domů, kde ji čeká překvapení. Když Jangi zjistí, jaký osud ji čeká, odhodlá se k šílenému činu a Velký bratr neváhá prolít potoky krve a rozsekat spousty těl, aby mohl se svou milou nakonec odejít tam, kde už je nikdy nikdo nerozdělí.

Potisk DVD 

Zatímco na imdb.com 53 procent, na csfd.cz 71 a komentářů nemnoho: Uloudaná nuda, příběh trapnej, závěr ještě trapnější, nepovedený casting, akce skoro žádná. A že by ji nikdo nepoznal, s těma vnadama a obličejem?

Zadní strana 

Žánr: Akční / Romantický

Země původu: Hong Kong

Rok vzniku: 2008

Délka: 103 minut

Původní název: Mo hup leung juk

Světová premiéra: 9. října 2008 – Hong Kong, Taiwan

Režie: Jingle Ma

Scénář: Po Chun Chan, Jingle Ma, Ka-Keung Ng, Sin Ling Yeung

Produkce: Catherine Hun

Hudba: Tsang-Hei Chiu

Kamera: Chi Ying Chan, Jingle Ma

Střih: Chi-Leung Kwong

Kostýmy: Bruce Yu

Společnost: BIG Pictures

Hrají: Charlene Choi (Zhu Yanzhi), Chun Wu (Liang), Ge Hu (Ma), Siu-Wong Fan, Shaun Tam, Lung Ti, Seli Xian, Xin Xin Xiong, Harlem Yu, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 kantonsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: