Vapet – Meč proti meči

Další asijskou premiéru Vapet nabídne v pondělí 4. července 2011, bude to Meč proti meči v digipacku za 99,- Kč.

Císař má být odstraněn z trůnu. Plán chystané zrady je sepsán na tajném svitku, který má za úkol vypátrat statečná bojovnice a nebezpečný vraždící stroj Lady Ko (Michelle Yeoh). Když ho najde, zjistí, že pravda o převratu a jeho strůjci je překvapivě jiná. Až pak se ukáže, kdo doopravdy usiloval o trůn… V akčním trháku naleznete příběh lásky, smrti, zrady ale hlavně spoustu krvavých soubojů. Těšte se na skvělé akční sekvence a fascinující výkony hvězdné Michelle Yeoh a jejího protihráče Donnie Yena!

Obal zahraničního vydání 

Ze sedmiminutového traileru zabírají půldruhé minuty úvodní titulky, přesto je jasné, že jde o další asijskou neskutečnost plnou pomocných drátů – létání vzduchem, drcení čepelí napřaženou dlaní, chození po stromech, jednoznačné boje jednoho proti desítkám nepřátel, proskakováním tělem nepřítele, střílení meče lukem, ba dokonce nechtěné svlékání z kůže… Pro představu pár obrázků:

Rozsypaný čaj z traileru

Titulky k titulkům

Z traileru

Z traileru

Z traileru

Z traileru

Z traileru 

Spíš pod 60 procent: Hvězdné obsazení, dobrá choreografie, a to je všechno. Rozhodně nejde o film pro děti, docela brutálně krvavé kung-fu rámuje milostný trojúhelník. Verze, uvedená na DVD v Hong Kongu, je brutálně zkrácena o poměrně šokující závěr, bez něhož ovšem film příliš nedává smysl.

Žánr: Akční / Dobrodružný / Fantasy / Romantický

Země původu: Hong Kong

Rok vzniku: 1993

Délka: 88 minut

Původní název: San lau sing woo dip gim / 新流星蝴蝶劍 / Xin liu xing hu die jian / Butterfly & Sword

Světová premiéra: 16. ledna 1993 – Hong Kong

Režie: Michael Mak

Námět: Lung Ku (román)

Scénář: John Chong

Produkce: Yen-ping Chu

Hudba: Chris Babida, Stephen Shing

Kamera: Yung Shu Chen

Střih: Wong Jing-Cheung, Chung Yiu Ma, Tung-Lit Mui

Společnost: Chang-Hong Channel Film & Video Co.

Hrají: Tony Leung Chiu Wai (Meng Sing-Wan), Jimmy Lin (princ Cha), Michelle Yeoh (Lady Ko), Joey Wong (Butterfly), Donnie Yen (Yip Cheung), Chung Hua Tou (Lui Heung-Chuen), Elvis Tsui (Lord Suen Yuk Pa), Chuan Chen Yeh (Ho Ching), Hin-cheung Choi (nohshled lorda Suena), Boon Feng Cho (plešatý bojovník), Wong Chung-Kui, Lam Gwong-Chun, Ka Ting Lee (Lui Chung Yuen), Lee Wai, Yao Wang, Guozhu Zhang (eunuch Tsao), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 kantonsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,66:1)

Bonus: