Hollywood Classic Entertainment – Nekonečný příběh – 3. DVD

Některé věci jsou k nepochopení, jiné ještě víc (nebo snad míň?). Hollywood Classic Entertainment vydal první dva díly nepovedeného televizního seriálu na téma veleúspěšného filmu už v dubnu, pokračování se objevuje až ve středu 20. července 2011, opět v pastové krabičce za 79,- Kč a následně každý další týden. Navíc vydavatel už poskytl podklady k titulům, které jsou plánovány ve druhé dekádě srpna, ale k tomu, co vychází aktuální týden, náhledy obalů k dispozici nejsou… No nic, máme tu další disk seriálu  Nekonečný příběh – 3. DVD. Říše fantazie se otevírá! 

Dlouhá cesta za záchranou světa.

Na disku jsou další 2 díly:  

Díl 5: Dar jména (The Gift of the Name) – 3. listopadu 2001

Bastian si chce vydělat nějaké peníze, aby mohl koupit svému tatínkovi dárek k narozeninám. Získá práci v knihkupectví pana Coreandera, kde dostal knihu Nekonečný příběh. 

 

Nebo jinak:

 

Když přijde Bastian o své úspory, přijme u Koriandra místo, aby si vydělal peníze na dárek pro otce. Ve Fantazii se Atrej pokusí překonat magické brány, které stojí mezi ním a lékem pro dětskou panovnici. 

Díl 6: Sladký domov (Home Sweet Home) – 11. listopadu 2001

Bastianův tatínek se rozhodne dát jejich dům na prodej. V domě je totiž mnoho vzpomínek na jeho zesnulou manželku. 

 

Nebo jinak:

 

Bastianův otec chce na radu své známé April prodat dům, v němž s Bastianem bydlí. Nikdo z nich ale netuší, že April je vyslankyní princezny Zejde a má zabránit tomu, aby Bastian pomohl Atrejovi dokončit misi na záchranu Fantazie. 

Zadní strana 

Žánr: Dobrodružný / Drama / Fantasy / Rodinný

Země původu: Německo / Kanada

Rok vzniku: 2001 – 2002

Délka: celkem 13 dílů v délce 375 minut

Původní název: Tales from the Neverending Story

Režie: Giles Walker

Námět: Michael Ende (román "The Neverending Story")

Scénář: Leila Basen, David Preston, Michael Ende, Karin Howard

Produkce: Leila Basen, David Preston, Michel Chauvin, Dieter Geissler, Steven Hewitt, Klaus Kaehler, Irene Litinsky, Jesse Prupas, Michael Prupas, Rolf Schneider, Kurt Silberschneider

Hudba: David Bergeaud, Niels Bye Nielsen

Kamera: Daniel Villeneuve

Střih: Jean Beaudoin, Vidal Béïque, Benjamin Duffield, Annie Ilkow, Simon Webb

Kostýmy: Renée April, Simonetta Mariano

Společnost: MGI Film / Medien Capital Treuhand / Muse Entertainment Enterprises / The Movie Factory Film GmbH

Natáčeno: Montréal, Québec, Kanada

Hrají: Mark Rendall (Bastian Balthazar Bux), John Dunn-Hill (Coreander), Noël Burton (Michael Bux), Tyler Hynes (Atreyu), Simon Peacock (Weasel-Faced Wexlerian), Greg Kramer (Rip Rowdy), Edward Yankie (Gmork/pan Blank), Jane Wheeler (Laura Bux), Victoria Sanchez (Xayide), Emma Taylor-Isherwood (Olano), Audrey Gardiner (dětská císařovna/Měsíčnice), Robert Crooks (Tartus),  Johnny Griffin (Connor), Stéfanie Buxton (létající dívka), Stefano Faustini (Lucas), Brittany Drisdelle (Fallon), Valerie Chiniara (Marley), Sally Taylor-Isherwood (Yonie), a další

Údaje o DVD:

Délka: 91 minut

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný