Intersonic – Golf

Ano, v každé společnosti existují menšiny, na které je třeba myslet. Třeba veřejnoprávní televize vysílá pořady o dechovce, pro polsky mluvící či pro křesťany. Pochybuji ale, že se jedná o výdělečné akce. InterSonic ve středu 10. srpna 2011 uvede na pulty DVD s názvem Golf. Tomu, že leckdo má tento sport spojený s těmi majetnějšími, odpovídá i uváděná cena 145,- Kč. Vítejte v „zeleném světě".

Kořeny golfu lze vystopovat už ve středověké Číně, kdy byl hrán výhradně šlechtou pro zábavu. Přestože byl považován za hru pro elitu, v současné době získává širokou popularitu a počet hráčů po celém světě stále roste.

Rozsáhlý dokument mapuje vývoj golfu od historie až po současnost. Prohlédneme si nejlepší golfová hřiště na nejkrásnějších místech světa. Představíme si takové legendy v oboru jako jsou Jack Nicklaus nebo Ben Hogan.

Golf se stává lepší hrou, když se hraje z kopce. – Jack Nicklaus, golfová legenda, profesionální hráč

Nejdůležitější odpal v golfu je ten příští. – Ben Hogan, golfová legenda, profesionální hráč

Vypadá to, že kolem titulu je zase mírně nejasno. Vydavatel udává jako rok vzniku 1994 a jako režiséry duo Torgny Anderberg a Robert Guenette. Jejich dokument se ale v originále jmenuje Golf: The Greatest Game, má 87 minut a nikde se v něm nevyskytuje jméno producenta, uvedené na obálce. Dokument z dílny History Channel s podobnou obálkou té české a odpovídajícím názvem Golf: Links In Time všechny prameny datují rokem 1999, přisuzují mu délku 100 minut, jenže ten zase neexistuje pro imdb.com. A tak si tak říkám – není mi to vlastně nakonec úplně jedno?

Zadní strana 

Žánr: Dokument / Sportovní

Země původu: USA

Rok vzniku: 1994

Délka: 70 minut

Původní název: Golf: Links In Time

Produkce: Stephen Land

Společnost: AETN Production

Účinkují: Jack Nicklaus, Ben Hogan, Arnold Palmer

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, slovensky

Titulky: žádné

Obraz: barevný 4:3

Bonus: