Amercom – Kosmos 17

S pořadovým číslem 17 máme možnost zakoupit v pondělí 1. srpna 2011 DVD s časopisem z ediční řady vydavatelství Amercom. Název řady: Kosmos. Podtitul: Mléčná dráha: Galaxie, ve které žijeme. Cena: 69,- Kč.

Kdysi se lidé domnívali, že žijí uprostřed vesmíru. Nyní však víme, že nesídlíme ani ve středu naší vlastní galaxie. Ve skutečnosti se naše sluneční soustava nachází při okraji Mléčné dráhy, mezi dvěma z jejích čtyř hlavních spirálních ramen. Mezi námi a supermasivní černou dírou ležící v centru naší Galaxie se pod závojem oblaků vesmírného prachu odehrává bezpočet zajímavých jevů.

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD

Obrazovka z DVD 

Staré hvězdy umírají a z jejich pozůstatků se rodí nové, z jádra Mléčné dráhy jsou gravitačním působením černé díry ohromnou rychlostí vymršťovány superrychlé hvězdy. Zveme vás na projížďku, pří níž urazíme sto tisíc světelných let, abychom si přiblížili naši domovskou galaxii, jíž poeticky říkáme Mléčná dráha.

Obálka časopisu 

Letí nám to, letí. Už tady máme sedmnácté číslo. A to ještě nejsme ani v polovině. Časopis je tentokrát tematicky velmi podobný DVD, najdeme tu však navíc článek o Spitzerově vesmírném teleskopu a v části o dějinách je článek o Johannu Heveliovi, který by letos slavil čtyřsté narozeniny.

Menu DVD 

Údaje o DVD:

Výběr kapitol 

Rok vzniku: 2008

Délka: 44 minut

Zvuk: stereo český, anglický, polský (lektor)

Titulky: české, polské

Nastavení zvuku a titulků