Hollywood Classic Entertainment – Nekonečný příběh – 4. DVD

Jestli ještě někoho zajímá v průběhu měsíců roztroušená nepovedená televizní verze veleúspěšného filmu, pak vězte, že Hollywood Classic Entertainment chystal po další delší pauze ve středu 24. srpna 2011 opět v pastové krabičce za 79,- Kč disk  Nekonečný příběh – 4. DVD. Svět, jaký jste dosud neviděli! A v novém edičním plánu se disk přesunul až na 14. září 2011.  

Dobrodružství, jaké jste ještě nezažili!

Na disku jsou další 2 díly:  

Díl 7: Žezlo (The Sceptre) – 18. listopadu 2001

Bastian nalezne dopis od své matky, který mu napsala předtím, než zemřela. Bastian věří, že dopis je zpráva ze světa na druhé straně.. 

 

Nebo jinak:

 

Bastian nachází kouzelné pero, které mu zanechala jeho matka v neodeslaném dopise, pan Blank jej však ukradne. Ve Fantazii se Atrej ozbrojený magickým žezlem vydává na záchranu rychlodraka, kterého vězní princezna Zejde. 

Díl 8: Tady končí štěstí (The Luck Stops Here) – 25. listopadu 2001

Bastian se zajímá o jednu dívku ve třídě, o Fallon. Jeho zájem se zvýší po tom, když Fallon uvidí ve starém kabátě, který nosila jeho máma. Ten totiž po matčině smrti daroval spolu se svým otcem chudině. 

 

Nebo jinak:

 

Atreje čeká těžká volba, při níž musí zvážit, zda vyzradí tajemství rychlodraka, anebo zklame důvěru kamarádky. Bastian odhalí, že Fallon není tak mocná, jak předstírá, a musí o tom mlčet. 

Zadní strana 

Žánr: Dobrodružný / Drama / Fantasy / Rodinný

Země původu: Německo / Kanada

Rok vzniku: 2001 – 2002

Délka: celkem 13 dílů v délce 375 minut

Původní název: Tales from the Neverending Story

Režie: Giles Walker

Námět: Michael Ende (román "The Neverending Story")

Scénář: Leila Basen, David Preston, Michael Ende, Karin Howard

Produkce: Leila Basen, David Preston, Michel Chauvin, Dieter Geissler, Steven Hewitt, Klaus Kaehler, Irene Litinsky, Jesse Prupas, Michael Prupas, Rolf Schneider, Kurt Silberschneider

Hudba: David Bergeaud, Niels Bye Nielsen

Kamera: Daniel Villeneuve

Střih: Jean Beaudoin, Vidal Béïque, Benjamin Duffield, Annie Ilkow, Simon Webb

Kostýmy: Renée April, Simonetta Mariano

Společnost: MGI Film / Medien Capital Treuhand / Muse Entertainment Enterprises / The Movie Factory Film GmbH

Natáčeno: Montréal, Québec, Kanada

Hrají: Mark Rendall (Bastian Balthazar Bux), John Dunn-Hill (Coreander), Noël Burton (Michael Bux), Tyler Hynes (Atreyu), Simon Peacock (Weasel-Faced Wexlerian), Greg Kramer (Rip Rowdy), Edward Yankie (Gmork/pan Blank), Jane Wheeler (Laura Bux), Victoria Sanchez (Xayide), Emma Taylor-Isherwood (Olano), Audrey Gardiner (dětská císařovna/Měsíčnice), Robert Crooks (Tartus),  Johnny Griffin (Connor), Stéfanie Buxton (létající dívka), Stefano Faustini (Lucas), Brittany Drisdelle (Fallon), Valerie Chiniara (Marley), Sally Taylor-Isherwood (Yonie), a další

Údaje o DVD:

Délka: 91 minut

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3

Bonus: žádný