Bontonfilm – Nezvěstní v boji

Bontonfilm na neděli 7. srpna 2011 plánuje další titul z řady Stará dobrá akční práce, kterým bude film Nezvěstní v boji za 99,- Kč. Válka nekončí, dokud se poslední muž nevrátí zpátky domů…

Po osmi letech zajetí se plukovníku Braddockovi podaří uprchnout z vietnamského tábora pro americké válečné zajatce. Jeho otřesné informace se ve Státech setkají s naprostou lhostejností úřadů. Rozhodne se proto osvobodit americké zajatce na vlastní pěst. Pomůže mu půvabná úřednice a starý kamarád z armády, který obchoduje se zbraněmi na černém trhu. Podaří se mu shromáždit tajné informace a potřebný arzenál. Je připraven prostřílet se do Vietnamu – ale zvládne to i zpět?

V napínavých scénách vrací film diváka do období konce vietnamské války, kdy Vietnamci drželi dlouho poté mnoho amerických vojáků v zajateckých táborech za krutých podmínek.

Případné zájemce a fanoušky nepřemožitelného Chucka hodnocení určitě neodradí, imdb.com eviduje 48 procent, csfd.cz 56: V Norrisově kariéře jedna z těch lepších věcí. Námětem velmi podobný Rambo je o rok mladší.

Žánr: Akční / Dobrodružný / Drama / Válečný / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 1984

Délka: 101 minut

Původní název: Missing in Action

Světová premiéra: 16. listopadu 1984 – USA

Režie: Joseph Zito

Scénář: Arthur Silver, Larry Levinson, Steve Bing, James Bruner, John Crowther, Lance Hool

Produkce: Yoram Globus, Menahem Golan, Lance Hool, Avi Kleinberger, Ken Metcalfe

Hudba: Jay Chattaway

Kamera: João Fernandes

Střih: Joel Goodman, Daniel Loewenthal

Kostýmy: Nancy Cone

Společnost: Cannon Group

Natáčeno: Filipíny

Hrají: Chuck Norris (plukovník James Braddock), M. Emmet Walsh (John „Tuck" Tucker), David Tress (senátor Maxwell Porter), Lenore Kasdorf (Ann Fitzgeraldová), James Hong (generál Trau), Ernie Ortega (Vinh), Pierrino Mascarino (Jacques), Erich Anderson (Masucci), Joseph Carberry (Carter), Avi Kleinberger (Dalton), Willie Williams (Randall), Ric Segreto (G.I.), Bella Flores (madam Pearlová), Gil Arceo (vietnamský obchodník), Roger Dantes (vietnamský obchodník), Sabatini Fernandez (Dinh), Renato Morado (Mike), James Crumrine (Gibson), Jeff Mason (Barnes), Stephen Barbers (Moore), Kim Marriner (hlasatelka), Deanna Crowe (hlasatelka), Jean-Claude Van Damme (řidič), a další

Údaje o DVD neznámé:

Zvuk: Dolby Digital anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: