Blesk pro ženy – Malý lord Fauntleroy

Hollywood Classic Entertainment se v řadě titulů, které vycházejí s logem deníku Blesk pro ženy, vrací do vod tvorby BBC a v pondělí 8. srpna 2011 se za 59,- Kč má na pultech objevit jedna z mnoha verzí zfilmovaného románu Frances Hodgson Burnettové, televizní Malý lord Fauntleroy. Romantické vyprávění o tom, jak chudý americký chlapec zdědil šlechtický titul a majetek ve staré Anglii. Kouzelný příběh, který dobyl mnohá srdce.

Anglický hrabě Dorincourt nesnáší Američany. Přežil ale všechny tři své syny a jeho jediným přímým dědicem se stal vnuk Ceddie Errol, který žije se svou ovdovělou matkou ve skromných poměrech v New Yorku. Malý Cedric svého příbuzného ani nezná, protože hrabě přerušil veškeré styky s jeho rodinou.

Titul a čest zavazují, hrabě tedy snaše nabídl, aby žil s ním v Anglii. Že z chlapce udělá šlechtice, pokud mu svěří jeho výchovu a bude se od něj držet stranou. Matka se vzdává dítěte s těžkým srdcem, souhlasí jen v zájmu jeho lepší budoucnosti.

Bezelstný Ceddie se ocitá na starobylém anglickém zámku, je uchvácen bohatstvím a krásou. Postupně si získává celé své okolí včetně zatvrzelého dědečka. Na cestě vzájemného sbližování je ovšem čeká nejedna překážka – náhle se objevuje další malý uchazeč o dědictví…

Dostupné materiály tvrdí, že jde původně o šestidílnou TV minisérii v celkové délce 360 minut, na disku by se měla nacházet její jen 104minutová verze. Na imdb.com 60 procent, na csfd.cz 67 a to je tak vše, co se dá zjistit: Tahle verze se moc nepovedla, spousta věcí z knihy tady není a naopak se i do zkrácených 100 minut vešlo to, co v knize není a co příběhu spíš ubližuje. Zlatá verze z roku 1980!

Opravdu nerozumím, proč má někdo v H.C.E. neustálou tendenci všechny titulní fotografie na obalech stranově převracet? Není to nějaká úchylka?  

Původní podoba obalu 

Zadní strana dosavadního vydání 

Zadní strana 

Žánr: Drama

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1995

Délka: 104 minut

Původní název: Little Lord Fauntleroy

Světová premiéra: 1. ledna 1995 – Velká Británie

Režie: Andrew Morgam

Námět: Frances Hodgson Burnett

Scénář: Julian Fellowes

Produkce: Richard Callanan, Alison Law

Hudba: Michael Omer

Kamera: Colin Munn

Střih: Malcolm Banthrope, Nick Pitt

Kostýmy: Maggie Chappelhow

Společnost: British Broadcasting Corporation

Natáčeno: Eastnor Castle, Eastnor, Ledbury, Herefordshire, Velká Británie

Hrají: George Baker (Lord Dorincourt), Betsy Brantley (paní Errolová), Michael Benz (Cedric Errol), Bernadette Shortt (Mary), Christopher Bowen (Thomas), John Castle (Havisham), Martin Ball (Mordaunt), Jacki Webb (paní. Mellonová), Adrian Cairns (Farnsworth), Virginia Beare (Annie), Carley Dashey (Lucy), David Healy (Hobbs), Truan Munro (Dick), Charlotte Ruthwen (Sarah), Bernice Stegers (lady Fauntleroyová), Trilby James (Lily), Jenny McCracken (Dawson), Helen Lindsay (lady Constantia), Andrew Robertson (Hodson), J. S. Rafaeli (D’Arcy), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3 (1,33:1)

Bonus: žádný