Hollywood Classic Entertainment – Přežít s vlky

Hollywood Classic Entertainment v úterý 9. srpna 2011 v digipackové krabičce s logem FilmParáda za 99,- Kč nabízí film dle údajného skutečného (o velkolepé lži viz další text) příběhu Přežít s vlky.

Pravdivý příběh sedmileté židovské dívenky, která se sama uprostřed zuřící války vydá z Belgie směrem na východ, kam Němci odvezli její rodiče. Sama ve válce a mezi vlky.

Misha přišla v roce 1942 o svou ruskou matku Gerushu a německého otce Reuvena, kteří se ukrývali v Ardenách v Belgii. Nacisté ale rodinu objeví a Misha je předána do německé rodiny na převýchovu. Podporu najde u jiné rodiny, kde se dozví, že rodiče snad byli posláni na nucené práce někam na východ. Proto uprchne do lesa a vydá se přes Německo a Polsko hledat své ztracené rodiče.

 

Obrovské útrapy, jaké na neuvěřitelné cestě prodělá, ji poznamenají na celý život. V nejtěžších chvílích jí pomáhají přežít vlci, naproti tomu setkání s lidmi jí pokaždé přinese pouze stres, bolest a zklamání. Nezvyklý a mimořádně působivý pohled na válku očima dítěte, které všechno intenzivně prožívá, ale nic plně nechápe, dokázala autorka ztvárnit tak přesvědčivě jen proto, že ho zakusila osobně.

 

61 procent na imdb.com, 68 na csfd.cz: Hodně těžké k uvěření, představitelka Mishy svou roli zvládla velmi dobře, nádherná příroda a krásné záběry vlků. Jinak docela blbá sranda, zapomeňte na všechny oficiální kecy – celá aférka byla v roce 2008 odhalena jako příšerný fake. Autorka přiznala v rozhovoru pro belgický deník "Le Soir", že "není to reálná pravda, ale je to moje realita. Jsou chvíle, kdy je obtížné rozlišit mezi realitou a vlastním vnitřním světem." Více zde nebo zde.

Zadní strana 

Žánr: Drama

Země původu: Francie / Belgie / Německo

Rok vzniku: 2007

Délka: 116 minut

Původní název: Survivre avec les loups

Světová premiéra: 17. listopadu 2007 – Belgie (Virton Festival du Film Européen)

Režie: Véra Belmont

Námět: Misha Defonseca (kniha Misha: A Memoire of the Holocaust Years)

Scénář: Véra Belmont

Produkce: Véra Belmont, Jeremy Burdek, Jean-François Geneix, Nadia Khamlichi, Jean-Jacques Neira, Adrian Politowski, Hubert Toint, Daniel Zuta

Hudba: Emilie Simon

Kamera: Pierre Cottereau

Střih: Martine Giordano

Společnost: Stéphan Films / Saga Film / uFilm / Daniel Zuta Filmproduktion

Hrají: Mathilde Goffart (Misha), Yaël Abecassis (Gerusha), Guy Bedos (Jean), Michèle Bernier (Marthe), Benno Fürmann (Reuven), Anne-Marie Philipe (madam Valleová), Franck de La Personne (pan Valle), Marie Kremer (Janine), Holger Bonrath, Patrick Chevalier, Fanny Deprelle, Francis Freyburger, Thomas Hessdörfer, Miream Krishan, Bernard Landau, Hanna Linde, Tatiana Luft, Fabienne Mainguet, Françoise Mignon, Paul Emile Petre (Léopold), Harald Pfeiffer, Georges Siatidis (lékař), Nicolas Simon, Patrick Spadrille, Georgette Stulens, Bert Tischendorf, Pierre Troestler, Fiona Urbain, Marie-Lorna Vaconsin, Jérémiah Vervoot, a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 francouzsky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný