FilmX – Padlí andělé

Edice FilmX, nabízející dobré filmy týdeníku Reflex aktuálně ve sběratelské edici číslo IV, opět střídá aktuální režiséry a vrací se k Wong Kae Waieovi. Hollywood Classic Entertainment ve čtvrtek 11. srpna 2011 nabídne s pořadovým číslem 18 za 99,- Kč drama Padlí andělé. Romantický thriller vypráví příběh chladnokrevného zabijáka, který je unavený svým rizikovým povoláním, a tak se rozhodne skončit. Jeho agent ho však přesvědčí, aby vzal ještě poslední zakázku. To bude mít ovšem fatální následky…

Profesionální zabiják se chystá na svou poslední zakázku. Nejprve ale musí nějak překonat svou náklonnost ke své chladné kolegyni. Uvědomuje si, že zaplést se s kolegyní je nejen nevhodné, ale i nebezpečné.

Vnitřní strana

Pod nepříjemně temnou, až surrealistickou noční oblohou velkoměsta se setkává s tulačkou, která pátrá po svém bývalém příteli. A zaujme zabijáka svými nekonvenčními způsoby, kterými se na sebe snaží upoutat pozornost.

O režisérovi

Kolem 80 procent: Pečlivá atmosféra, snově psychedelické obrazy, panoptikální směs postav, bezdějový surrealistický pocitový film.

Zadní strana

Žánr: Drama / Komedie / Krimi / Romantický

Země původu: Hong Kong

Rok vzniku: 1995

Délka: 94 minut

Původní název: Duo luo tian shi / Fallen Angels

Světová premiéra: 6. září 1995 – Hong Kong

Režie: Kar Wai Wong

Scénář: Kar Wai Wong

Produkce: Jeffrey Lau, Norman Law, Jacky Pang Yee Wah, Kar Wai Wong

Hudba: Frankie Chan, Roel A. García

Kamera: Christopher Doyle

Střih: William Chang, Ming Lam Wong

Kostýmy: William Chang

Společnost: Chan Ye-Cheng / Jet Tone Production

Hrají: Leon Lai (Wong Chi-Ming / zabiják), Michelle Reis (zabijákova agentka), Takeshi Kaneshiro (He Zhiwu), Charlie Yeung (Charlie / Cherry), Karen Mok (Punkie / Blondie / Baby), Fai-hung Chan (muž nucený jíst zmrzlinu), Man-Lei Chan (He Zhiwuův otec), Toru Saito (Sato), To-hoi Kong (Ah-hoi), Lee-na Kwan (žena tlačená kupovat zeleninu), Yuk-ho Wu (muž nucený prát si šaty), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 čínsky

Titulky: česky

Obraz: barevný/černobílý PAL DVD5 16:9 (podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný