Aha! – Četnické humoresky 9

Deník Aha! v edici Český seriál ukončuje vydávání seriálu Četnické humoresky, v sobotu 7. března 2009 za 49,- Kč vychází devátý disk se záběrečnými 3 díly druhé série.  

Muži z brněnské četnické pátrací stanice řeší vážné i veselé, tragické i směšné kriminální případy z doby první republiky. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DVD obsahuje 3 díly televizního seriálu:

 

24. díl: HYPNOTIZÉR – 86:37

Četníci musí vypátrat nejen autora pornografických fotografií, ale také únosce nemocniční sestry Haničky a navíc zákeřného vraha, který svou oběť zastřelil ukradenou pistolí.

 

Ludmila si přijíždí vyzvednout do nemocnice svého bratra McGregora. Jak víme, zlomil si nohu těsně před plánovaným odjezdem do USA. Z nemocnice zábavného a milého pacienta neradi propouštějí a McGregor se zase nerad loučí s roztomilou sestřičkou Haničkou, která se mu velmi líbí a tak si s ní hned domlouvá schůzku. V této idylické atmosféře nikdo netuší, jaká tragédie se blízko nich odehrává. Není divu. V nemocnici instalatéři právě opravují topení a dělají při tom takový hluk, že v něm zanikne i výstřel, který usmrtí sestřičku Anežku, s níž se právě před chvílí rozloučil zamilovaný strážmistr Zahálka. Ten teprve na stanici zjistí, že místo služební pistole má v pouzdře litinovou trubku. Vždy dobře naladěný vtipálek Zahálka je naprosto zdrcen, protože s Anežkou měl tak říkajíc vážné úmysly. Kolem sestřiček v nemocnici se vůbec děje něco podivného, protože zmizí i setřička Hanička, k velkému zděšení McGregora. Beznadějně vypadá i budoucnost vztahu Arazíma a Ludmily. Hluboce uražená Ludmila dokonce odmítá jít na svatbu milované Klaudii s Jarým jen proto, že nechce Arazíma "ani vidět".

 

Hrají: T. Töpfer, E. Pardus, Z. Junák, I. Trojan, M. Etzler, O. Krasko, I. Gvera, A. Antalová, J. Čvančarová, D. Dítě, D. Batulková, V. Skála a další

 

25. LOUPEŽNÍK – 87:19

V Chustu na Podkarpatské Rusi je zastřelen četník. Nový velitel tamní pátračky je zatím nezkušený, a tak na pomoc přijíždí vrchní strážmistr Arazím. 

 

Tento příběh se odehrává na Podkarpatské Rusi, uprostřed hlubokých lesů, v dřevěné vesnici s domky roztroušenými ve stráni, řeckokatolickým kostelem, krčmou a studnou s vahadlem. A právě sem je poslán Zemským velitelstvím vrchní strážmistr Arazím. Má pomoci novému místnímu veliteli pátračky v Chustu s vyšetřováním zabití četníka, k němuž došlo při zátahu na bandu zbojníka Gavrila Gorby. Arazímovi se vůbec nechce odjet kamsi, kde – jak sám říká – lišky dávají dobrou noc. Nechce nechat těhotnou Ludmilu samotnou a navíc v Ponětovicích našli "mladou holku, studentku – mrtvou, hlavu ve vodě, v potoce". Případ mrtvé studentky svěří štábnímu strážmistru Čeňku Němcovi a sám přece jen, s laskavým svolením své drahé Ludmilky, do Chustu odjede. Čeká ho tam nejen vyšetřování smrti mladšího kolegy, ale i překvapující setkání, které úplně změní jeho postoj k řešení tragédie, která se zde odehrála. 

 

Hrají: T. Töpfer, A. Antalová, F. Švihlík, Z. Junák, M. Marko, M. Zahálka, L. Skopalová, S. Gerstner, V. Jeníková, L. Kostelka a další

 

26. SLAVNOST – 85:08 

Pomocnou ruku k řešení záhadného zmizení bývalého kasaře nabízí i známá novinářka. Bedřich Jarý stojí před závažným rozhodnutím… 

 

Bývalý četník Bedřich Jarý, který nyní působí ve Francii v pobočce československé zpravodajské služby, je nečekaně odeslán zpět do republiky na dovolenou. Klaudie je nadšená, protože doufá, že bude moci osobně přivítat narození mladšího bratříčka nebo sestřičky. Jarý tuší, že za nenadálou dovolenou je nějaký problém, ale neví přesně jaký. Ale ani Klaudii nevydrží dobrá nálada dlouho. Zneklidňuje ji, že od příjezdu do Brna je neustále sledována dvěma podezřelými muži. Ale nechce tím přidělávat starosti ani svému muži, ani otci. Arazím má plnou hlavu starostí nejen s Ludmilou v porodnici, ale i s tajemným zmizením bývalého kasaře Kulíka, který mu svatosvatě sliboval, že už bude vést spořádaný život. Přitom okolnosti jeho zmizení jsou velmi podivné. Pomocnou ruku k řešení záhady zapletených problémů nabídne kupodivu naše známá Kamila Kliková, která v sobě – tentokrát s prospěchem – nezapře všetečnou novinářku. Dokonce ani v případě, že se jedná o podezřelou kauzu jejího manžela. 

 

Hrají: T. Töpfer, A. Antalová, J. Hrušínský, T. Vilhelmová, M. Vašut, O. Krasko, I. Trojan, Z. Vencl, S. Postlerová, P. Rychlý, J. Šokalo a další

 

Žánr: Krimi / TV seriál

Země původu: Česká republika

Rok vzniku: 2000  

Délka: 260 minut 

Režie: Antonín Moskalyk

Asistent režie: Karel Riegel, Jiří Nebenführ

Pomocná režie: Viktor Walter, František Švihlík

Námět: Michal Dlouhý

Scénář: Antonín Moskalyk, Pavlína Moskalyková, Drahoslav Makovička, Jan Otčenášek, Miloš Fedaš

Dramaturgie: Josef Souchop, Miloš Fedaš, Dana Špirková

Kamera: Radomír Řezáč, Josef Víšek  

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: žádné  

Obraz: barevný PAL DVD9 4:3

Bonus: žádný