Cestou necestou, polem nepolem

Občas jsem osočován, že si vymýšlíme, zveřejňujeme blbosti a nepravdy, že tolik titulů prostě nevychází a že nejsou konkrétní DVD k sehnání.  

 

Stačí se podívat na dnešní přehled – v úterý 23. srpna 2011 evidujeme podle nejrůznjších zdrojů 12 titulů (Mediaprint Kapa v úterý nezaváží, tak je to slabší). Já vyrazil do města sehnat dnešního Bronsona a známý mě poprosil, abych se podíval po včerejší "romantické" Zběsilé krvi, že ji nikde neviděl.

 

Uznávám, že ne každý může provádět to, co jsem za dnešek absolvoval já – mám za sebou v našem 16 tisícovém městě cca půldruhahodinovou obchůzku, při níž jsem obešel šest trafik. Každá z nich dostala dnes maximálně 3 DVD tituly (jedna dokonce vůbec žádný) a každá jiné. V jediné trafice měli včerejší Zběsilou krev (poslední kus), v jediné Mechanika zabijáka (4 kousky) – v těch ostatních tvrdili, že to prostě nevyšlo. Prý se to netýká jen filmů, ale i tisku – některé dny v balících chybí některý denní tisk, trafikantky mi dokonce prozradily, že když si občas chtějí přečíst nějaké noviny, chodí si je kupovat do konkurenční trafiky. A hlavně, že si nestěžují na distribuci na kontaktních místech, protože mají tu zkušenost, že namísto toho, aby dostaly chybějící titul, příště jim toho chybí ještě víc, než minule.

 

No nic, prostě budeme dál informovat o všem, co by konkrétní den mělo být k dispozici. To, jaká je v distribuční síti realita, je věc jiná – a my tu nejsme od toho, abychom ji řešili. Takže pokud ještě kupujete, hodně trpělivosti, času a štěstí – a taky pevné podrážky.